OpdrachtenPlatform

Bekijk alle opdrachten in de juiste status

Waar zie ik al mijn opdrachten?

Al uw opdrachten staan, afhankelijk van het type account dat u heeft, in verschillende statussen. Deze statussen zijn over het algemeen bij de fabrikant, service partner en de monteur hetzelfde. De monteur heeft vaak een aantal statussen minder. Wanneer een opdracht wordt aangemaakt komt deze op de status ‘Opdracht bevestigen’ te staan. Vervolgens moet de operator deze bevestigen. De opdracht komt nu op de status ‘Monteur toekennen’ te staan. De operator koppelt via deze status een monteur aan de opdracht. Vervolgens komt de opdracht op ‘Huisbezoek inplannen’ te staan. De monteur dient nu een huisbezoek in te plannen met de consument. Vervolgens komt de opdracht op ‘Huisbezoek gepland’ te staan. Enz. enz. Dit proces is helder zichtbaar via de ‘Opdrachten’ pagina.

  1. Klik in het menu aan de linkerzijde van de pagina op ‘Opdrachten’.
  2. Scroll naar beneden.

Onder ‘Opdracht fases’ ziet u een aantal velden. Huisbezoek inplannen, Klant nam niet op (huisbezoek inplannen), Huisbezoek gepland enz. Boven ieder veld ziet u drie bolletjes met een getal in het midden. Deze bolletjes hebben de volgende betekenis.

  • Linker bol: Totaal aantal opdrachten in deze fase. Dus staat hier 132, dan staan er op dit moment 132 opdrachten op ‘Huisbezoek inplannen’.
  • Middelste bol: Alle opdrachten die over tijd zijn. Deze moeten z.s.m. worden doorgezet naar de volgende fase. Klik op de bol om deze opdrachten te bekijken en actie te ondernemen.
  • Rechter bol: Dit slaat op de middelste bol, de opdrachten die over tijd zijn. De rechter bol geeft aan hoe lang deze opdrachten gemiddeld te laat staan in dagen.

De linker bol, met het totaal aantal opdrachten in de desbetreffende fase, is altijd grijs. De middelste en rechter bol kleuren van groen naar oranje naar rood. Dit hangt af van hoe lang de opdrachten in deze fase ‘hangen’. Klik op het icoontje om een overzicht te zien van het totaal aantal opdrachten in de desbetreffende fase. 

Meer helpdesk artikelen

Geïnteresseerd in Insezo?

Probeer nu gratis en vrijblijvend 14 dagen Insezo

Menu