Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 12 September 2022

Ongeacht of het wel of niet de fout is van het bedrijf, je voelt je als servicemanager verantwoordelijk en betrokken. En jouw manager verwacht daarnaast dat je alsmaar vriendelijk blijft richting de klant. Herkenbaar? Wellicht voel jij dan ook weleens dat je binnen de organisatie onder grote druk komt te staan. Daarom 5 tips die het werk van een servicemanager makkelijker maken.

1. Wees positief en moedig mensen aan

Laat werknemers verder altijd inzien hoe ze op een positieve manier complexe situaties kunnen oplopen. En moedig de werknemers in ieder geval aan om voor de beste oplossing te gaan. Je kan ze er zelfs voor belonen. Jouw positiviteit kan wonderen doen.

2. Wees helder in de bereikbaarheid van de klantenservice

Zorg er altijd voor dat het overal bekend is waar klanten terecht kunnen met vragen en problemen. En ook binnen welk tijdsbestek. Niks is vervelender als klanten een voicemail krijgen met de mededeling om het de dag erna weer te proberen.

3. Maak gebruik van een manier om de klanttevredenheid te meten

Je hebt verschillende manieren om de klanttevredenheid te meten. Customer Effort Score (CES) is er één van. De CES geeft inzicht in de inspanning die een klant moet doen om iets voor elkaar te krijgen, zoals bijvoorbeeld in contact komen met de klantenservice. Door de inspanning te verlagen van de klant verhoogt de loyaliteit ook evenredig. Meer hierover kan je hier lezen.

4. Gebruik social media in jouw voordeel

We zien social media vaak als ‘fun’ platform, maar het kan ook goed dienen om het gesprek met klanten aan te gaan en inzichten op te doen waar jouw klant tegenaan loopt. Probeer ook hier in oplossingen te denken en zo gebruik je social media in jouw voordeel.

5. Haal voordeel uit servicemanager platforms

Het is niet alleen belangrijk dat een klant weet waar hij aan toe is, maar ook het personeel. Daarom is het belangrijk dat je als servicemanager het overzicht hebt van de diensten. Stel je hebt een monteur in dienst en na afloop van een reparatie heeft de klant nog een vraag, dan is het toch fijn als je in een oogopslag kan zien wat er precies gebeurd is.Terug

Wil jij ook efficiënter werken met Insezo?

Neem dan vrijblijvend contact op met Renzo en hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

image