Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Waarom investeren in service software?

Elke dag krijg je meerdere service aanvragen van je eindklanten via de mail, telefonisch of misschien zelfs via WhatsApp. Veel service aanvragen is natuurlijk goed, want daardoor draai jij je omzet. Maar helaas belanden veel van die aanvragen op de grote stapel.

Je potentiële eindklanten verwachten daarentegen een uitstekende service. Ze willen snel reactie, reparaties moeten probleemloos verlopen en apparatuur moet goed gemonteerd worden. En niet te vergeten: ze willen een monteur kunnen vertrouwen en kwalitatief goed werk verricht hebben.

#1: Geen grip op je service aanvragen

Geen greep meer op je service aanvragen, geen goede communicatie tussen de binnen- en buitendienst en geen fatsoenlijk antwoord op de ingewikkelde hulpvraag van de klant. Dit alles resulteert in slechte reviews van ontevreden eindklanten.

En dat is zonde, want je weet zelf dat je in de praktijk wél goede service levert.

#2: Slechte service = teleurgestelde eindklanten

Of je nu werkt bij een witgoedleverancier, een aircobedrijf of een installatiebedrijf: service is het belangrijkste onderdeel van je bedrijf. Eindklanten vragen om een professionele service, omdat ze zelf niet weten hoe ze bijvoorbeeld een wasmachine of airco monteren.

Lever jij je eindklanten niet de juiste service? Dan creëer je op den duur een negatieve reputatie en zullen ze twee, misschien zelfs drie keer nadenken voor ze weer met je in zee gaan.

Mogelijkheden van de service software van Insezo

Slechte service zit ‘m niet altijd in het werk dat in de praktijk verricht wordt. Vaak gaat het juist om bestellingen en handelingen die goed worden bijgehouden, het snel beantwoorden van vragen en de communicatie richting de klant.

Ontvang jij de ene na de andere positieve recensie, of krijg je ook wel eens terug dat je service wat beter kan? Als dat laatste het geval is, is het misschien tijd om service software te implementeren.

Met de service software van Insezo heb je namelijk een hoop mogelijkheden. We zetten de handigste functies voor je op een rij:

 • Alle afspraken en handelingen op locatie staan in één systeem.
 • Bereikbaar voor zowel de binnen- als buitendienst.
 • Servicemedewerkers kunnen snel filteren met de zoekfunctie, waardoor ze klanten met hulpvragen direct kunnen helpen.
 • De status van meldingen, bestellingen, handelingen en hulpvragen zijn altijd up-to-date in de service software.
 • Klanten ontvangen een mail of sms als zij een servicemelding hebben ingediend en worden zo op de hoogte gehouden.
 • Je maakt eenvoudig planningen met Insezo’s planningstool.

Al deze functies zijn beschikbaar in een eigen omgeving waar je 24/7 in kunt loggen.

Wil je de service software zo inrichten dat het perfect past bij (de werkzaamheden van) jouw bedrijf? Dat kan! Het is mogelijk om de software te personaliseren en features toe te voegen die jij handig vindt.

Service software iets voor mij?

Ben jij benieuwd of onze service software ook bij jouw servicebedrijf toe te passen is? De kans is groot van wel! Servicebedrijven uit allerlei sectoren ervaren al het gemak van service software en komen nooit meer in de knoei met afspraken, service aanvragen en hulpvragen:

 • Aircobedrijven
 • Installatiebedrijven
 • Witgoedfabrikanten
 • Gemeenten
 • Servicebedrijven
 • Woningcorporaties
 • Bouwbedrijven
 • Zonnepanelen aanbieders
 • Aanbieders van elektrische fietsen
 • Keukenzaken
 • Aanbieders van haarden en kachels
 • Projectbeheer
 • Aanbieders van portocabins

Service software is voor ieder bedrijf dat service diensten levert en een binnen- en buitendienst heeft. Dit kan voor opdrachtgevers, uitvoerders, leveranciers, monteurs en ook voor andere functies zijn die onder deze binnen- of buitendienst vallen.

Welke functie je ook uitvoert binnen een servicebedrijf: met service software werk je makkelijker samen en verloopt communicatie soepeler. Ga jij regelmatig met een telefoon of tablet op weg naar een afspraak? Ook dan heb je altijd toegang tot de data die in Insezo’s service software staat.

Deze integratiemogelijkheden zijn er

De service software van Insezo is ook te integreren met boekhoudsystemen en andere software. Zo heb je nóg meer inzicht in data waardoor je de werkflow binnen je servicebedrijf verder verbetert.

Bekijk welke koppelingen er allemaal mogelijk zijn.

Alles wat je verder moet weten over onze service software

Kun je na de proefperiode niet meer zonder? Dan gaan we graag met je in gesprek om jouw digitale service software naar wens in te richten. We helpen je van begin tot eind: van personalisatie tot implementatie.

Onderdelen van onze service software zijn digitale werkbonnen via onze werkbonnen app, een digitaal planbord en nog veel meer.

Ben je benieuwd of jij met onze service software ook betere service levert aan je eindklanten? Probeer het 14 dagen gratis uit. Check hier alle opties en prijzen of neem contact met ons op.

Word jij ook partner van Insezo?

Altijd grip op je serviceaanvragen, handelingen en gemaakte afspraken in één systeem en duidelijkheid tussen binnen- en buitendienst én de klant. Dat is hoe je de service van je bedrijf verbetert. Ga jij ook voor die positieve recensies van eindklanten? Word dan partner van Insezo.

Insezo is een onlineservice managementplatform. We vinden dat servicediensten die door bedrijven worden aangeboden beter zijn als deze ondersteund worden met service software. Alles in één systeem. Wel zo overzichtelijk. Ga jij ook voor betere service voor je eindklanten door middel van service software? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen.

Gegevens filteren

Werk je binnen Insezo met meerdere meerdere (externe) partijen samen, dan kun je filters gebruiken om sommige gegevens - zoals digitale werkbonnen van een bepaald merk of opdrachtgever - in jouw gebruikersaccount tijdelijk te verbergen, zodat je kunt concentreren op de gegevens die je wilt zien.

Dit doe je door links onderin het menu aan de linkerzijde de klikken op 'Bekijk gegevens per bedrijf' of 'Bekijk gegevens per merk'. 

Checklists bouwen

Op locatie legt de buitendienstmedewerker de werkzaamheden vast via een checklist op zijn mobiel of tablet. Je kunt verschillende checklists aanmaken, inrichten en optimaliseren. Dit doe je via 'Beheer' > 'Wizard builder'. Advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Rapportage maken

Jouw organisatie genereert dagelijks ontzettend veel klant-, product- en servicegegevens. Maak een gebruikersvriendelijk rapport dat is ontdaan van onnodige zaken, dit doe je via 'Archief en rapportage'. Maak een datum selectie en klik op 'Maak rapportage'. Vervolgens selecteer je alle data welke je wilt exporteren en klik je op 'Maak rapportage'. Maak je vaak eenzelfde rapportage? Maak dan een filter aan.

Hoe kan ik zoeken?

Via de zoekbalk, altijd bovenaan de pagina, kun je razendsnel navigeren naar opdrachten. Je kunt onder andere zoeken op naam, opdrachtnummer, postcode, plaats of referentienummer. Staat er een folder-icoon achter het ondernemer? Dan is de opdracht reeds afgehandeld en gearchiveerd. Je kunt geavanceerd zoeken door rechtsboven op het vergrootglas icoon te klikken 

Een label aanmaken

Creëer labels en toon deze bij opdrachten die moeten opvallen. Het label is zichtbaar voor iedere betrokken partij. Je kunt de labels beheren via het menu aan de linkerzijde 'Beheer' > 'Labels'. Vervolgens kun je, als je in een opdracht zit, een label aan de opdracht hangen via het menu aan de linkerzijde.

Statistieken bekijken

Onze gebruikers genereren dagelijks een grote hoeveelheid data. Lukt het jou om deze data snel om te schakelen naar betrouwbare en waardevolle inzichten? Maak kennis met Insezo Statistieken. Deze statistieken geven inzicht in onder andere:

 • Aantal aangemaakte en afgehandelde werkbonnen
 • Meest voorkomende apparaten
 • Klantenreviews
 • Doorlooptijden
 • First time fixes
 • NPS

Filter de statistieken op opdrachtgever, uitvoerder of periode.

De statistieken zijn te vinden in het menu aan de linkerzijde. In de toekomst zullen wij de statistieken nog verder uitbreiden, dus houdt de pagina in de gaten!

Wil je uitgebreide data rapportages draaien? Lees dan het artikel 'Rapportage maken'.

Kolommen aanpassen

Op een tal pagina's vind je een tabel met verschillende kolommen, deze kolommen kun je zelf inrichten. Dit doe je door, op de pagina, op de knop 'Kolommen aanpassen' te klikken. 

Afgehandelde opdrachten

Via het menu aan de linkerzijde 'Archief en rapportage' vind je alle afgehandelde opdrachten terug. In de opdracht vind je alle gegevens terug die op locatie zijn vastgelegd (verrichte werkzaamheden, foto's, verbruikt materiaal, enz.). Daarnaast vind je in de 'Communicatie' sectie alle correspondentie terug. Ook alle klant-, product- en servicegegevens blijven bestaan.

Nieuw monteur aansluiten

Maak eenvoudig en onbeperkt gebruikersaccounts aan voor je monteurs. Dit doe je via 'Gebruikersaccounts' in het menu aan de linkerzijde. Monteurs krijgen een eigen besloten gebruikersaccount en zien alleen de opdrachten die je hebt doorgezet naar de desbetreffende monteur.

Bericht templates aanmaken

Door te werken met bericht templates kunnen medewerkers eenvoudig en snel templates opvragen via de communicatiemodule om deze vervolgens te versturen via een intern bericht, e-mail of SMS. De templates beheer je via 'Instellingen en financieel' > 'Communicatie'.

Gebruikersaccount aanmaken

Je kunt onbeperkt gebruikersaccounts aanmaken voor de binnendienst en voor je monteurs. Dit doe je via 'Gebruikersaccounts' in het menu aan de linkerzijde. Aan gebruikersaccounts voor de binnendienst kun je zelf een rol hangen, een admin of operator. Een admin heeft alle rechten, een operator kun je zelf rechten geven. Monteurs krijgen een eigen besloten gebruikersaccount en zien alleen de opdrachten die je hebt doorgezet naar de desbetreffende monteur.

Hoe maak ik een opdracht aan?

Het proces begint bij het aanmaken van een opdracht (alias; werkbon, melding, bon, ticket, order), dit doe je via het menu aan de linkerzijde 'Opdracht aanmaken'. Vul het formulier in en klik op 'Aanmaken', vervolgens wordt de opdracht aangemaakt en kun je aan de slag. 

Referentienummers hernoemen

Met Insezo kun je elke werkbon voorzien van maximaal vier referentienummers waardoor je gemakkelijk de juiste werkbon kunt terugvinden. Bovendien kun je de veldnamen wijzigen om de gewenste associaties te krijgen. Dit doe je onder het kopje 'Referentie benaming' via de pagina 'Instellingen' > 'Bedrijfsinstelling'.

Snel en eenvoudig werkbonnen terugvinden, zuivere rapportages draaien en tijd besparen.

Modules bekijken, activeren of deactiveren

Insezo heeft tal van handige modules, lang niet alle modules staan standaard geactiveerd om vervuiling te voorkomen. Denk aan een module voor productregistraties, klachtenregistraties, voorkeursdatum voor bij het plannen, enzovoort. 

Ben je benieuwd naar welke modules wij aanbieden en of deze wellicht handig zijn voor jou? Bekijk, activeer of deactiveer de modules via 'Instellingen' > 'Bedrijfsinstellingen' > 'Modules'. 

Bij vragen kunnen wij je assisteren, neem vrijblijvend contact op met het Insezo team!

Correspondeer met iedere betrokken partij

Iedere opdracht heeft een eigen communicatie-sectie. Zo kun je opmerkingen plaatsen en jouw collega's, de monteur, opdrachtgever, servicepartner of de eindklant een bericht sturen. Je kunt ook bijlage toevoegen. De correspondentie blijft altijd bestaan!

Ontvangt mijn klant statusupdates? (SMS en mail)

Op bepaalde momenten in het proces wordt er automatisch een SMS- en/of e-mailbericht verzonden. Dit kun je zelf instellen via 'Instellingen en financieel' > 'Communicatie'. Zodra je het bericht leeg laat, wordt er niets verzonden. In de opdracht kun je onder de sectie 'Communicatie' terugvinden wanneer welk SMS- en/of e-mailbericht verzonden is. 

Werkgebied monteur selecteren via de digitale postcodekaart

Selecteer via de digitale postcodekaart het werkgebied van jouw monteur. Dit doe je via 'Gebruikersaccounts' > 'Monteurs' > klik op de naam van de monteur > 'Monteur regio's selecteren' en selecteer vervolgens de postcode's door er op te klikken. 

Zodra je een nieuwe werkbon aanmaakt en deze gaat doorzetten naar één van jouw monteurs, dan laat Insezo zien welke monteurs in het postcodegebied van deze eindklant werkzaam zijn. Je kunt een werkbon ook altijd nog naar een monteur doorzetten die niet werkzaam is in het desbetreffende postcodegebied. 

Wil jij ook efficiënter werken met Insezo?

Neem dan vrijblijvend contact op met Renzo en hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

image