Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Een planning zonder planning software: gedoemd te mislukken

Serviceopdrachten die uitgevoerd moeten worden, maar wéér naar achteren worden geschoven in de planning. Niet fijn voor de eindklant, die vandaag of morgen toch echt een afspraak wil. Je werkt in de binnendienst en bent eindeloos agenda’s van verschillende monteurs aan het synchroniseren zodat je een afspraak bij een eindklant kunt inplannen. Handig? Niet echt, want eigenlijk weet jij ook wel dat hier een handigere manier voor moet komen.

Als jij vanuit de binnendienst nog wekelijks collega’s die in de buitendienst werken aan het inplannen bent via de mail – en dus zonder planning software – ervaar je dat dit je veel tijd kost. De ene monteur die het voorwerk moet doen kan op maandagochtend niet en de andere monteur voor de afwerking reageert niet op zijn mail. Frustrerend. Niet alleen voor jou als planner, maar ook voor de eindklant.

Je mailt wat af en nog komen afspraken niet rond

Je mailt en belt je een slag in de rondte om alle afspraken bij je servicebedrijf in de plannen. Doordat je de planning niet op tijd rond krijgt worden klanten ongeduldig en vragen ze zich af wanneer die monteur nu eindelijk een keer langskomt. Duur het écht te lang voor de klant? Dan kan het zomaar zijn dat je deze binnen de kortste keren kwijt bent aan de concurrent die wél gebruik maakt van planning software. En dat is natuurlijk je grootste nachtmerrie.

Maak je nog geen gebruik van planning software? Dan zul je merken dat je uiteindelijk in de knoei komt met je planning. Het is tijd om een innovatieve stap te zetten en je planning te digitaliseren. Hoe? Met slimme planning software voor je servicebedrijf.

De oplossing? Planning software voor je servicebedrijf

Wil jij ook meer tijd overhouden voor andere belangrijke zaken, omdat je het al druk genoeg hebt in de binnendienst? Investeer dan in planning software bij je servicebedrijf. Insezo ontwikkelt professionele planning software voor ieder servicebedrijf. Geen monteurs meer die niet ingepland zijn, geen onduidelijke communicatie tussen binnen- en buitendienst meer en het belangrijkste van alles: een eindklant de weet wanneer hij de monteur kan verwachten.

Met de planning software van Insezo hoef jij nooit meer onnodig heen en weer te mailen naar monteurs. De planning is zo ingericht dat je direct in een agenda ziet wie er van hoe laat tot hoe laat is ingepland en dus bezet is. Heb je een spoedje tussendoor? Geen zorgen, Insezo laat je binnen een paar seconden zien wie de klus kan oppakken. De planning software van Insezo is in te zien op een desktop, maar ook op telefoons en tablets die meegaan met de buitendienst.

Dit kun je allemaal met planning software van Insezo

Met de innovatieve planning software van Insezo kun je meer dan alleen planningen maken. Benieuwd of de planning software ook wat voor jouw servicebedrijf is? Dit kun je er allemaal mee:

 • Planningen van vandaag, morgen, volgende week en volgende maanden inzien: en dat binnen drie klikken.
 • De monteur heeft direct de planning inzichtelijk via de Insezo app.
 • Je kunt een digitale postcodekaart inzien.
 • De eindklant wordt automatisch op de hoogte gebracht via sms of mail.
 • Efficiënte route maken voor al je monteurs
 • Monteurs kunnen hun eigen planning checken via de Insezo planning software.
 • Planningen tussentijds wijzigen.
 • Inzien wanneer en of er nog een monteur vrij is voor een klus.
 • Direct doorschakelen naar de efficiëntste route van het ingeplande adres.

Insezo’s planning software is niet zomaar een standaard digitale planning, want we kunnen ‘m volledig personaliseren voor je. Wil jij bepaalde features terugzien in de planning? Dan zorgen we daarvoor. Wil jij ook makkelijke communicatie tussen de buiten- en binnendienst en een duidelijke planning? Probeer dan 14 dagen gratis onze planning software uit en check hier alle opties en prijzen.

Wist je dat planning software van Insezo ook gekoppeld kan worden met je boekhoudsysteem of andere software? Nóg meer inzicht in data met de integraties van Insezo.

Probeer 14 dagen gratis

Altijd een kloppende planning voor binnen- en buitendienst

Als servicebedrijf weet je als geen ander dat de binnen- en buitendienst nauw met elkaar samenwerken. De binnendienst regelt de planning, de buitendienst gaat op pad om de service bij de eindklant te leveren. Vaak is dit een monteur, maar dit kan ook een leverancier of andere uitvoerder in de buitendienst zijn. Hoe jouw binnen- en buitendienst er ook uitziet: ook voor jouw servicebedrijf heb je altijd een kloppende planning met planning software van Insezo.

Van gemeenten tot aanbieders van zonnepanelen: plan de dienst in!

Een kloppende planning zorgt voor een fijne workflow én uitstekende communicatie tussen binnen- en buitendienst. Geen miscommunicatie en iedereen weet waar hij aan toe is. Planning software van Insezo wordt al door diverse bedrijven gebruikt. Sluit jij je hier ook bij aan?

 • aircobedrijven
 • installatiebedrijven
 • witgoedfabrikanten
 • gemeenten
 • servicebedrijven
 • woningcorporaties
 • zonnepanelen aanbieders
 • aanbieders van elektrische fietsen
 • keukenzaken
 • aanbieders van haarden en kachels
 • projectbeheer
 • aanbieders van portocabins
 • bouwbedrijven

Word jij ook partner van Insezo?

Niet meer eindeloos heen en weer mailen naar eindklanten en geen ingewikkelde last minute verschuivingen meer in je planning. Wil jij dat ook? Dan nodigen we je graag uit om partner van Insezo te worden. Met planning software maak je niet alleen de binnendienst blij, maar ook de buitendienst én de eindklant.

Insezo is een onlineservice managementplatform dat de workflow bij servicediensten efficiënter maakt. Waarom? Omdat we zien dat sommige werkprocessen en dus ook planningen allesbehalve efficiënt verlopen. We laten je graag het gemak ervaren van onze planning software, maar ook van onze werkbonnen app voor digitale werkbonnen, service software en meer.

Heb je vragen over planning software? Neem dan gerust contact met ons op.

Probeer 14 dagen gratis

Digitale werkbon voor verschillende bedrijven

Leuk en aardig natuurlijk, zo’n onlineservice management platform voor je digitale werkbon, maar hoe ga je dit zelf implementeren? Geen zorgen, Insezo helpt je met het inrichten van het systeem. Kies je voor die fijne workflow met de digitale werkbon? Wij begeleiden je volledig als je met de software aan de slag gaat. Van begin tot eind. De digitale werkbon is volledig persoonlijk in te richten, zodat het voor jou werkt. Is het voor jouw servicebedrijf bijvoorbeeld van essentieel belang om storingscodes in te vullen en een digitale handtekening te kunnen zetten? Regelen we.

Wil je naast het gebruik van digitale werkbonnen je service nóg verder verbeteren? Kijk dan of een digitaal planbord of service management iets voor je is.

Veelgestelde vragen.

Gegevens filteren

Werk je binnen Insezo met meerdere meerdere (externe) partijen samen, dan kun je filters gebruiken om sommige gegevens - zoals digitale werkbonnen van een bepaald merk of opdrachtgever - in jouw gebruikersaccount tijdelijk te verbergen, zodat je kunt concentreren op de gegevens die je wilt zien.

Dit doe je door links onderin het menu aan de linkerzijde de klikken op 'Bekijk gegevens per bedrijf' of 'Bekijk gegevens per merk'. 

Checklists bouwen

Op locatie legt de buitendienstmedewerker de werkzaamheden vast via een checklist op zijn mobiel of tablet. Je kunt verschillende checklists aanmaken, inrichten en optimaliseren. Dit doe je via 'Beheer' > 'Wizard builder'. Advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Rapportage maken

Jouw organisatie genereert dagelijks ontzettend veel klant-, product- en servicegegevens. Maak een gebruikersvriendelijk rapport dat is ontdaan van onnodige zaken, dit doe je via 'Archief en rapportage'. Maak een datum selectie en klik op 'Maak rapportage'. Vervolgens selecteer je alle data welke je wilt exporteren en klik je op 'Maak rapportage'. Maak je vaak eenzelfde rapportage? Maak dan een filter aan.

Hoe kan ik zoeken?

Via de zoekbalk, altijd bovenaan de pagina, kun je razendsnel navigeren naar opdrachten. Je kunt onder andere zoeken op naam, opdrachtnummer, postcode, plaats of referentienummer. Staat er een folder-icoon achter het ondernemer? Dan is de opdracht reeds afgehandeld en gearchiveerd. Je kunt geavanceerd zoeken door rechtsboven op het vergrootglas icoon te klikken 

Een label aanmaken

Creëer labels en toon deze bij opdrachten die moeten opvallen. Het label is zichtbaar voor iedere betrokken partij. Je kunt de labels beheren via het menu aan de linkerzijde 'Beheer' > 'Labels'. Vervolgens kun je, als je in een opdracht zit, een label aan de opdracht hangen via het menu aan de linkerzijde.

Statistieken bekijken

Onze gebruikers genereren dagelijks een grote hoeveelheid data. Lukt het jou om deze data snel om te schakelen naar betrouwbare en waardevolle inzichten? Maak kennis met Insezo Statistieken. Deze statistieken geven inzicht in onder andere:

 • Aantal aangemaakte en afgehandelde werkbonnen
 • Meest voorkomende apparaten
 • Klantenreviews
 • Doorlooptijden
 • First time fixes
 • NPS

Filter de statistieken op opdrachtgever, uitvoerder of periode.

De statistieken zijn te vinden in het menu aan de linkerzijde. In de toekomst zullen wij de statistieken nog verder uitbreiden, dus houdt de pagina in de gaten!

Wil je uitgebreide data rapportages draaien? Lees dan het artikel 'Rapportage maken'.

Kolommen aanpassen

Op een tal pagina's vind je een tabel met verschillende kolommen, deze kolommen kun je zelf inrichten. Dit doe je door, op de pagina, op de knop 'Kolommen aanpassen' te klikken. 

Afgehandelde opdrachten

Via het menu aan de linkerzijde 'Archief en rapportage' vind je alle afgehandelde opdrachten terug. In de opdracht vind je alle gegevens terug die op locatie zijn vastgelegd (verrichte werkzaamheden, foto's, verbruikt materiaal, enz.). Daarnaast vind je in de 'Communicatie' sectie alle correspondentie terug. Ook alle klant-, product- en servicegegevens blijven bestaan.

Nieuw monteur aansluiten

Maak eenvoudig en onbeperkt gebruikersaccounts aan voor je monteurs. Dit doe je via 'Gebruikersaccounts' in het menu aan de linkerzijde. Monteurs krijgen een eigen besloten gebruikersaccount en zien alleen de opdrachten die je hebt doorgezet naar de desbetreffende monteur.

Bericht templates aanmaken

Door te werken met bericht templates kunnen medewerkers eenvoudig en snel templates opvragen via de communicatiemodule om deze vervolgens te versturen via een intern bericht, e-mail of SMS. De templates beheer je via 'Instellingen en financieel' > 'Communicatie'.

Gebruikersaccount aanmaken

Je kunt onbeperkt gebruikersaccounts aanmaken voor de binnendienst en voor je monteurs. Dit doe je via 'Gebruikersaccounts' in het menu aan de linkerzijde. Aan gebruikersaccounts voor de binnendienst kun je zelf een rol hangen, een admin of operator. Een admin heeft alle rechten, een operator kun je zelf rechten geven. Monteurs krijgen een eigen besloten gebruikersaccount en zien alleen de opdrachten die je hebt doorgezet naar de desbetreffende monteur.

Hoe maak ik een opdracht aan?

Het proces begint bij het aanmaken van een opdracht (alias; werkbon, melding, bon, ticket, order), dit doe je via het menu aan de linkerzijde 'Opdracht aanmaken'. Vul het formulier in en klik op 'Aanmaken', vervolgens wordt de opdracht aangemaakt en kun je aan de slag. 

Referentienummers hernoemen

Met Insezo kun je elke werkbon voorzien van maximaal vier referentienummers waardoor je gemakkelijk de juiste werkbon kunt terugvinden. Bovendien kun je de veldnamen wijzigen om de gewenste associaties te krijgen. Dit doe je onder het kopje 'Referentie benaming' via de pagina 'Instellingen' > 'Bedrijfsinstelling'.

Snel en eenvoudig werkbonnen terugvinden, zuivere rapportages draaien en tijd besparen.

Modules bekijken, activeren of deactiveren

Insezo heeft tal van handige modules, lang niet alle modules staan standaard geactiveerd om vervuiling te voorkomen. Denk aan een module voor productregistraties, klachtenregistraties, voorkeursdatum voor bij het plannen, enzovoort. 

Ben je benieuwd naar welke modules wij aanbieden en of deze wellicht handig zijn voor jou? Bekijk, activeer of deactiveer de modules via 'Instellingen' > 'Bedrijfsinstellingen' > 'Modules'. 

Bij vragen kunnen wij je assisteren, neem vrijblijvend contact op met het Insezo team!

Correspondeer met iedere betrokken partij

Iedere opdracht heeft een eigen communicatie-sectie. Zo kun je opmerkingen plaatsen en jouw collega's, de monteur, opdrachtgever, servicepartner of de eindklant een bericht sturen. Je kunt ook bijlage toevoegen. De correspondentie blijft altijd bestaan!

Ontvangt mijn klant statusupdates? (SMS en mail)

Op bepaalde momenten in het proces wordt er automatisch een SMS- en/of e-mailbericht verzonden. Dit kun je zelf instellen via 'Instellingen en financieel' > 'Communicatie'. Zodra je het bericht leeg laat, wordt er niets verzonden. In de opdracht kun je onder de sectie 'Communicatie' terugvinden wanneer welk SMS- en/of e-mailbericht verzonden is. 

Werkgebied monteur selecteren via de digitale postcodekaart

Selecteer via de digitale postcodekaart het werkgebied van jouw monteur. Dit doe je via 'Gebruikersaccounts' > 'Monteurs' > klik op de naam van de monteur > 'Monteur regio's selecteren' en selecteer vervolgens de postcode's door er op te klikken. 

Zodra je een nieuwe werkbon aanmaakt en deze gaat doorzetten naar één van jouw monteurs, dan laat Insezo zien welke monteurs in het postcodegebied van deze eindklant werkzaam zijn. Je kunt een werkbon ook altijd nog naar een monteur doorzetten die niet werkzaam is in het desbetreffende postcodegebied. 

Wil jij ook efficiënter werken met Insezo?

Neem dan vrijblijvend contact op met Renzo en hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

image