Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Plannen zonder planningsprogramma: nog van deze tijd?

Ben jij urenlang bezig om verschillende monteurs in te plannen bij eindklanten omdat jij iedere monteur apart moet mailen? Dat is niet meer van deze tijd. Als jij drie keer op een dag heen en weer moet mailen met een monteur die je graag bij een eindklant wil hebben, verspil je tijd. Kostbare tijd die je ook anders had kunnen gebruiken. Planningen via de mail of zelfs via papier? Onduidelijk, makkelijk kwijt te raken en dus totaal niet efficiënt. Dat kan beter.

Ons planningsprogramma in combinatie met ons digitaal planbord zorgt voor overzicht. Als jouw servicebedrijf nog gebruik maakt van de oude manier van plannen is dit overzicht er niet, omdat je kostbare data mist. Data die niet meteen beschikbaar is, omdat je dit eerst via via nog moet achterhalen. Zou je toch niet eens een planningsprogramma uit willen proberen?

Duurt lang: mailen, wachten, antwoorden…

Je kent het wel: die ene collega in de buitendienst die niet zo vaak zijn mail checkt en pas een dag of drie later reageert. Een mail openen en even snel beantwoorden lijkt niet zo veel tijd te kosten, maar de ervaring leert dat het opstellen van een mail veel werk is. Niet handig als jij morgen de planning moet communiceren met de buitendienst. Het maken van een planning wordt er op deze manier niet leuker op, sterker nog: je gaat er tegenop zien.

Stel, je hebt een eindklant die vandaag of morgen echt geholpen moet worden en je wil snel checken welke monteur er op korte termijn nog tijd heeft. Je moet iedere monteur apart mailen, bellen of een bericht sturen. Handig? Niet echt. Het kan namelijk veel sneller én makkelijker met een planningsprogramma. En snelheid is belangrijk, want je eindklanten verwachten snelle én uitstekende service.

Alles op orde met een planningsprogramma

Drie keer heen en weer mailen, een hele lijst aan monteurs nabellen en diverse berichten de deur uitsturen: dat is niet meer nodig als je gebruik maakt van Insezo’s planningsprogramma. Dit programma is ontwikkeld vanuit een softwaresysteem en biedt een innovatieve manier om te plannen. Het gebruik van het planningsprogramma is makkelijk, snel in te zien en je hebt het altijd bij de hand, want het is beschikbaar is op diverse apparaten.

Met een digitaal planningsprogramma maak je het niet alleen makkelijker voor de binnendienst die planningen maakt, maar ook voor de buitendienst. Het werkt simpel: je opent het planningsprogramma op je desktop, tablet of telefoon en hebt gelijk inzicht in de planning van iedere monteur. Ook monteurs zelf kunnen hun planning goed inzien met dit programma.

Dit kun je allemaal met een planningsprogramma van Insezo

Wil jij ook vaarwel zeggen tegen de ouderwetse manier van plannen voor servicebedrijven? Bekijk hieronder wat ons planningsprogramma je allemaal te bieden heeft:

 • Monteur heeft direct de planning inzichtelijk via de Insezo web-app.
 • Je maakt in Insezo de planningen voor de rest van het jaar.
 • Je kunt 24/7 inloggen om planningen in te zien.
 • Je kunt je digitale postcodekaart inzien
 • De eindklant wordt automatisch op de hoogte gebracht via sms of mail.
 • Je maakt planningen makkelijk toegankelijk voor binnen- én buitendienst.
 • Je kunt statussen van bestellingen, handelingen en hulpvragen inzien.
 • Je kunt tussentijds planningen wijzigen.
 • Je ziet snel welke monteur nog beschikbaar is voor een klus.
 • Je ziet direct een efficiënte route naar het ingeplande adres.

En het mooie van alles is: het planningsprogramma van Insezo is volledig naar eigen wens in te vullen. Je kunt kiezen welke features je terug wil zien in het programma én het volledig personaliseren. Hierover kun je altijd met ons in gesprek. Benieuwd of de planningstool voor jou werkt? Probeer het 14 dagen gratis uit en check hier alle opties en prijzen.

Het planningsprogramma van Insezo is ook te koppelen aan je boekhoudsysteem en andere software. Met deze integraties heb je nog meer inzicht in alle data van je servicebedrijf.

Probeer 14 dagen gratis

Voor opdrachtgevers, uitvoerders, leveranciers & meer

Het planningsprogramma van Insezo is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de binnen- en buitendienst. Dit kan voor opdrachtgever, uitvoerder, leverancier, monteur en meerdere functies zijn. Heb je een servicebedrijf of ben je werkzaam bij een servicebedrijf dat gebruik maakt van een binnen- en buitendienst? Dan helpt het planningsprogramma van Insezo jou uit de brand door duidelijke planningen te presenteren op je desktop, telefoon of tablet.

Van haarden en kachel aanbieder tot aircobedrijf: iedereen kan plannen

Vraag je je af of het planningsprogramma van Insezo ook in te zetten is bij jouw bedrijf? Waarschijnlijk wel! Velen zijn je voorgegaan en profiteren nu van een strakke planning, goede communicatie en een fijne workflow. Deze branches gebruiken Insezo al:

 • aircobedrijven
 • installatiebedrijven
 • witgoedfabrikanten
 • gemeenten
 • servicebedrijven
 • woningcorporaties
 • zonnepanelen aanbieders
 • aanbieders van elektrische fietsen
 • keukenzaken
 • aanbieders van haarden en kachels
 • projectbeheer
 • aanbieders van portocabins
 • bouwbedrijven

Probeer ons planningsprogramma met professionele begeleiding

Wil jij ook je planning op de schop gooien en een frisse start maken met een planningsprogramma voor de binnen- en buitendienst? Dan kun je dit bij Insezo 14 dagen gratis proberen. Bevalt het na deze 14 dagen en wil je niet meer zonder? Dan gaan we graag met je in gesprek om het planningsprogramma volledig te personaliseren.

Bij Insezo zijn we van mening dat de planning voor jou moet werken, en niet andersom. Plannen moet geen bezigheid zijn waar je tegen opziet en waar je veel tijd aan kwijt bent. Met het inrichten van jouw digitale planningsomgeving helpen we je van begin tot eind en staan je bij met ideeën.

Naast planningen, kun je de workflow nóg meer optimaliseren door ook gebruik te maken van een digitale werkbon via onze werkbonnen app en door service software te implementeren.

Word jij ook partner van Insezo?

Geen ouderwetse en onduidelijke planningen meer, maar plannen met het planningsprogramma van Insezo. Dat is de toekomst voor jouw servicebedrijf. De binnen- en buitendienst communiceert als nooit tevoren en eindklanten ervaren minder problemen met afspraken. Wil jij dit ook? Dan worden we graag je partner.

Insezo is een onlineservice managementplatform. We vinden het belangrijk dat servicebedrijven een fijne workflow hebben, omdat we zien dat werkprocessen en interne communicatie niet altijd vlekkeloos verlopen. We helpen je graag met het creëren van een fijne workflow en goede interne communicatie met behulp van ons planningsprogramma. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Probeer 14 dagen gratis

Veelgestelde vragen.

Gegevens filteren

Werk je binnen Insezo met meerdere meerdere (externe) partijen samen, dan kun je filters gebruiken om sommige gegevens - zoals digitale werkbonnen van een bepaald merk of opdrachtgever - in jouw gebruikersaccount tijdelijk te verbergen, zodat je kunt concentreren op de gegevens die je wilt zien.

Dit doe je door links onderin het menu aan de linkerzijde de klikken op 'Bekijk gegevens per bedrijf' of 'Bekijk gegevens per merk'. 

Checklists bouwen

Op locatie legt de buitendienstmedewerker de werkzaamheden vast via een checklist op zijn mobiel of tablet. Je kunt verschillende checklists aanmaken, inrichten en optimaliseren. Dit doe je via 'Beheer' > 'Wizard builder'. Advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Rapportage maken

Jouw organisatie genereert dagelijks ontzettend veel klant-, product- en servicegegevens. Maak een gebruikersvriendelijk rapport dat is ontdaan van onnodige zaken, dit doe je via 'Archief en rapportage'. Maak een datum selectie en klik op 'Maak rapportage'. Vervolgens selecteer je alle data welke je wilt exporteren en klik je op 'Maak rapportage'. Maak je vaak eenzelfde rapportage? Maak dan een filter aan.

Hoe kan ik zoeken?

Via de zoekbalk, altijd bovenaan de pagina, kun je razendsnel navigeren naar opdrachten. Je kunt onder andere zoeken op naam, opdrachtnummer, postcode, plaats of referentienummer. Staat er een folder-icoon achter het ondernemer? Dan is de opdracht reeds afgehandeld en gearchiveerd. Je kunt geavanceerd zoeken door rechtsboven op het vergrootglas icoon te klikken 

Een label aanmaken

Creëer labels en toon deze bij opdrachten die moeten opvallen. Het label is zichtbaar voor iedere betrokken partij. Je kunt de labels beheren via het menu aan de linkerzijde 'Beheer' > 'Labels'. Vervolgens kun je, als je in een opdracht zit, een label aan de opdracht hangen via het menu aan de linkerzijde.

Statistieken bekijken

Onze gebruikers genereren dagelijks een grote hoeveelheid data. Lukt het jou om deze data snel om te schakelen naar betrouwbare en waardevolle inzichten? Maak kennis met Insezo Statistieken. Deze statistieken geven inzicht in onder andere:

 • Aantal aangemaakte en afgehandelde werkbonnen
 • Meest voorkomende apparaten
 • Klantenreviews
 • Doorlooptijden
 • First time fixes
 • NPS

Filter de statistieken op opdrachtgever, uitvoerder of periode.

De statistieken zijn te vinden in het menu aan de linkerzijde. In de toekomst zullen wij de statistieken nog verder uitbreiden, dus houdt de pagina in de gaten!

Wil je uitgebreide data rapportages draaien? Lees dan het artikel 'Rapportage maken'.

Kolommen aanpassen

Op een tal pagina's vind je een tabel met verschillende kolommen, deze kolommen kun je zelf inrichten. Dit doe je door, op de pagina, op de knop 'Kolommen aanpassen' te klikken. 

Afgehandelde opdrachten

Via het menu aan de linkerzijde 'Archief en rapportage' vind je alle afgehandelde opdrachten terug. In de opdracht vind je alle gegevens terug die op locatie zijn vastgelegd (verrichte werkzaamheden, foto's, verbruikt materiaal, enz.). Daarnaast vind je in de 'Communicatie' sectie alle correspondentie terug. Ook alle klant-, product- en servicegegevens blijven bestaan.

Nieuw monteur aansluiten

Maak eenvoudig en onbeperkt gebruikersaccounts aan voor je monteurs. Dit doe je via 'Gebruikersaccounts' in het menu aan de linkerzijde. Monteurs krijgen een eigen besloten gebruikersaccount en zien alleen de opdrachten die je hebt doorgezet naar de desbetreffende monteur.

Bericht templates aanmaken

Door te werken met bericht templates kunnen medewerkers eenvoudig en snel templates opvragen via de communicatiemodule om deze vervolgens te versturen via een intern bericht, e-mail of SMS. De templates beheer je via 'Instellingen en financieel' > 'Communicatie'.

Gebruikersaccount aanmaken

Je kunt onbeperkt gebruikersaccounts aanmaken voor de binnendienst en voor je monteurs. Dit doe je via 'Gebruikersaccounts' in het menu aan de linkerzijde. Aan gebruikersaccounts voor de binnendienst kun je zelf een rol hangen, een admin of operator. Een admin heeft alle rechten, een operator kun je zelf rechten geven. Monteurs krijgen een eigen besloten gebruikersaccount en zien alleen de opdrachten die je hebt doorgezet naar de desbetreffende monteur.

Hoe maak ik een opdracht aan?

Het proces begint bij het aanmaken van een opdracht (alias; werkbon, melding, bon, ticket, order), dit doe je via het menu aan de linkerzijde 'Opdracht aanmaken'. Vul het formulier in en klik op 'Aanmaken', vervolgens wordt de opdracht aangemaakt en kun je aan de slag. 

Referentienummers hernoemen

Met Insezo kun je elke werkbon voorzien van maximaal vier referentienummers waardoor je gemakkelijk de juiste werkbon kunt terugvinden. Bovendien kun je de veldnamen wijzigen om de gewenste associaties te krijgen. Dit doe je onder het kopje 'Referentie benaming' via de pagina 'Instellingen' > 'Bedrijfsinstelling'.

Snel en eenvoudig werkbonnen terugvinden, zuivere rapportages draaien en tijd besparen.

Modules bekijken, activeren of deactiveren

Insezo heeft tal van handige modules, lang niet alle modules staan standaard geactiveerd om vervuiling te voorkomen. Denk aan een module voor productregistraties, klachtenregistraties, voorkeursdatum voor bij het plannen, enzovoort. 

Ben je benieuwd naar welke modules wij aanbieden en of deze wellicht handig zijn voor jou? Bekijk, activeer of deactiveer de modules via 'Instellingen' > 'Bedrijfsinstellingen' > 'Modules'. 

Bij vragen kunnen wij je assisteren, neem vrijblijvend contact op met het Insezo team!

Correspondeer met iedere betrokken partij

Iedere opdracht heeft een eigen communicatie-sectie. Zo kun je opmerkingen plaatsen en jouw collega's, de monteur, opdrachtgever, servicepartner of de eindklant een bericht sturen. Je kunt ook bijlage toevoegen. De correspondentie blijft altijd bestaan!

Ontvangt mijn klant statusupdates? (SMS en mail)

Op bepaalde momenten in het proces wordt er automatisch een SMS- en/of e-mailbericht verzonden. Dit kun je zelf instellen via 'Instellingen en financieel' > 'Communicatie'. Zodra je het bericht leeg laat, wordt er niets verzonden. In de opdracht kun je onder de sectie 'Communicatie' terugvinden wanneer welk SMS- en/of e-mailbericht verzonden is. 

Werkgebied monteur selecteren via de digitale postcodekaart

Selecteer via de digitale postcodekaart het werkgebied van jouw monteur. Dit doe je via 'Gebruikersaccounts' > 'Monteurs' > klik op de naam van de monteur > 'Monteur regio's selecteren' en selecteer vervolgens de postcode's door er op te klikken. 

Zodra je een nieuwe werkbon aanmaakt en deze gaat doorzetten naar één van jouw monteurs, dan laat Insezo zien welke monteurs in het postcodegebied van deze eindklant werkzaam zijn. Je kunt een werkbon ook altijd nog naar een monteur doorzetten die niet werkzaam is in het desbetreffende postcodegebied. 

Wil jij ook efficiënter werken met Insezo?

Neem dan vrijblijvend contact op met Renzo en hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

image