Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 22 December 2022

Je kunt zo strak plannen als je wil, maar er komt altijd wel wat tussen. Denk bijvoorbeeld aan een spoedklus waardoor de monteur echt eerst even langs adres A moet, waardoor adres B even moet wachten. Maak het jezelf makkelijk door gebruik te maken van software. We vertellen je in dit blog waarom je een bedrijfsrooster wil maken met Insezo’s oplossingen.

Afspraken tussentijds wijzigen is straks geen probleem meer

Een planning is fijn, maar wanneer je de uren van je monteurs te strak indeelt zullen zij dat als verstikkend ervaren. Zeker wanneer er een spoedklus tussendoor komt waardoor alles weer omgegooid moet worden. Maak je een bedrijfsrooster voor de binnen- en buitendienst nu nog op papier? Dan betekent dat schrappen, schrappen en schrappen.

Een bedrijfsrooster maken is voor elke branche een uitdaging tegenwoordig. Met een tekort aan vakkundig personeel ben je genoodzaakt om je medewerkers wat effectiever te moeten laten werken. Wanneer je nog terugvalt op je oude vertrouwde agenda en Excel document wordt dat een hele klus. De oplossing? Een bedrijfsrooster maken met behulp van planningsprogramma van Insezo.

We zetten hier alle voordelen van het maken van een bedrijfsrooster via Insezo graag voor je op een rij.

1. Breng de binnen- en buitendienst samen

Een online bedrijfsrooster maken met behulp van het programma van Insezo brengt orde en structuur in je bedrijf. Waar de binnen- en buitendienst vooral apart van elkaar opereerden, breng je nu alles samen in één handig systeem. En wanneer er een afspraak verzet moet worden, kan dat met eenvoudig met een simpele handeling. En dit betekent het einde van eindeloos heen en weer bellen met beschikbare monteurs, klanten en het nabellen van afspraken.

2. Ook inzicht in de beschikbaarheid van klanten

Waar je bij ‘normale’ bedrijfsrooster alleen een personeelsplanning hoeft te maken op basis van de beschikbaarheid van je personeel, komt er bij jouw servicebedrijf nog een uitdaging om de hoek kijken: de agenda’s van de klanten waar je naartoe moet om iets te repareren, controleren of te installeren. Je moet dus niet alleen weten wanneer monteur X beschikbaar is, maar óók of de tijd schikt voor de klant op locatie.

3. Het bedrijfsrooster is inzichtelijk via digitale apparaten

Waar het bedrijfsrooster eerst een statisch document was dat wekelijks of maandelijks werd aangepast – afhankelijk van de bezetting – heb je er inmiddels veel meer baat bij wanneer het flexibel is. Wanneer er een bezoek aan een klant wegvalt of er juist bijkomt, kun je met de software van Insezo eenvoudig schakelen. Dit bespaart je tijd, de monteurs kunnen zo effectief hun dag doorbrengen én je zorgt voor een betere klanttevredenheid.

4. Minder onduidelijkheid

Een monteur die bij adres B staat, terwijl hij of zij eigenlijk bij adres A had moeten zijn? Dat zorgt voor enorm veel ruis en – misschien nog wel belangrijker – ontevreden klanten. Een planning via een Excel-document kan voor veel miscommunicatie zorgen bij de monteurs. Dit kan ervoor zorgen dat klanten een negatieve review achterlaten of wel twee keer nadenken voordat ze met jou in zee gaan. Zonde, want een flexibel bedrijfsrooster kan het verschil maken. Dit rooster is 24/7 inzichtelijk en kan verschoven worden wanneer dat nodig is.

5. Meer tevreden werknemers

Een bedrijfsrooster dat klopt zorgt niet alleen voor blije klanten, maar ook voor blije werknemers. De binnendienst heeft minder kopzorgen en hoeft minder ontevreden klanten te woord te staan. Medewerkers van de buitendienst gaan rustiger naar een afspraak wanneer het rooster niet overvol staat. En in deze tijd wordt het steeds belangrijker dat je loyale werknemers hebt die ambassadeur willen worden van jouw bedrijf.

Genoeg voordelen om je bedrijfsrooster voor de binnen- en buitendienst voortaan te maken via Insezo’s software.

Samenwerken aan een sterke service

Insezo zorgt ervoor dat je weer grip hebt op alle service opdrachten. Ons onlineservice managementsoftware brengt de binnen- en buitendienst met elkaar samen. Onze features lopen erg uiteen. Van planning software tot aan digitale werkbonnen. Heb je een uitdaging waar wij nog geen oplossing voor hebben gevonden? Dan gaan we graag met je rond de tafel om te kijken waar onze software nog meer je te dienst kan zijn. We zijn een echte partner om samen toe te werken aan een sterke service.


Terug

Wil jij ook efficiënter werken met Insezo?

Neem dan vrijblijvend contact op met Renzo en hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

image