Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 7 June 2023

Digitale werkbon vs. papieren werkbon

Of je nu actief bent als bedrijf met een servicedienst in de binnen- of buitendienst, je kent ze ongetwijfeld: werkbonnen. Dagelijks ben jij of is je personeel in de weer met papieren (onhandige) werkbonnen. Deze papieren bevatten belangrijke informatie, maar raken regelmatig kwijt, zijn onleesbaar en worden nooit afgetekend. Irritaties vliegen de pan uit, inzicht in je data heb je niet en jij kunt niet bouwen op je huidige werkwijze.

Daarvoor hebben wij de oplossing: digitale werkbonnen.

Maar hoe ziet zo’n digitale werkbon er precies uit?

Voorbeeld werkbon papier

Om je een compleet beeld te geven, nemen we je eerst nog even mee in een papieren voorbeeld werkbon. Weet je als geen ander hoe deze eruit ziet? Scrol dan vooral verder naar onder om de digitale versie te aanschouwen.

Een voorbeeld van een werkbon kan een spreadsheet zijn die is ontworpen om de urenregistratie bij te houden voor een projectteam. De spreadsheet kan verschillende kolommen hebben, zoals de naam van het teamlid, de datum, de begin- en eindtijd van de gewerkte uren, de taak die werd uitgevoerd en eventuele opmerkingen.

De werkbon kan door ieder teamlid ingevuld worden met de relevante informatie en kan door de projectmanager worden gebruikt om de gewerkte uren te beheren en de voortgang van het project bij te houden.

Voorbeeld werkbon digitaal

Dan nu over naar de orde van de dag; de digitale voorbeeld werkbon. We nemen voor het gemak onze eigen digitale werkbon.

Want naast spreadsheets kunnen werkbonnen andere vormen aannemen, zoals projectmanagementtools, planningssoftware, communicatieplatforms en documentatieoplossingen. Het belangrijkste doel moet zijn om de efficiëntie van het team te verhogen door de communicatie te verbeteren en de samenwerking te stroomlijnen.

Zo ziet een digitale werkbon eruit

Weg met onduidelijke werkbonnen

Nu je weet hoe een voorbeeld werkbon eruit ziet, papier en digitaal, is de keuze aan jou. Wil je echt verder met die ‘altijd kwijt – onleesbare – nooit afgetekende’ papieren werkbon? Of overweeg je de overstap naar een digitale werkbon steeds meer? 

Toch liever blijven werken met een werkbon sjabloon? Vraag dan nu hier je gratis werkbon sjabloon aan.

Neem contact met onze specialisten op om alles te weten te komen over de digitale werkbonnen van Insezo.


Terug