Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 26 June 2023

Waarom zijn digitale werkbonnen belangrijk?

Digitale werkbonnen bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele papieren werkbonnen. Ze elimineren problemen als het verlies of de onleesbaarheid van bonnen, waardoor kostbare tijd wordt bespaard bij het oplossen van ontbrekende bonnen. Ook zorgen ze ervoor dat iedere betrokken partij altijd de status van de werkbon in kan zien. Ontdek hoe digitale werkbonnen jouw bedrijf efficiënter en productiever kunnen maken.

Zelf digitale werkbon maken in 7 stappen

In zeven eenvoudige stappen maak jij zelf een digitale werkbon. We nemen je stap voor stap mee in zelf een digitale werkbon maken.

Stap 1: Download en installeer de Insezo-app

Begin met het inloggen op jouw besloten omgeving binnen Insezo via app.insezo.com. Deze gebruiksvriendelijke tool biedt alle benodigde functies om digitale werkbonnen te maken en te beheren (probeer nu 14 dagen gratis).

Stap 2: Maak een account en configureer instellingen

Volg de eenvoudige registratieprocedure in de app om een account aan te maken. Configureer vervolgens de instellingen volgens de specifieke behoeften van je bedrijf, zoals het toevoegen van je bedrijfslogo en het instellen van de gewenste werkbonlay-out. 

Stap 3: Voeg klant- en projectinformatie toe

Vul de benodigde klant-, apparaat en projectgegevens in voor de werkbon. Dit omvat details zoals klantnaam, adres, product, contactgegevens en een beschrijving van het project of de serviceopdracht. 

Stap 4: Voeg werkinstructies en materialen toe

Voeg duidelijke werkinstructies toe aan de werkbon, zodat je buitendienstmedewerkers precies weten wat er gedaan moet worden. Daarnaast kun je materialen toevoegen die nodig zijn voor de opdracht, zoals onderdelen of benodigdheden.

Stap 5: Plan en wijs de werkbon toe

Wijs de werkbon toe aan de juiste medewerker in het platform. Plan de datum en tijd van de opdracht en stuur indien nodig meldingen naar de betreffende medewerker of naar de eindklant.

Stap 6: Werkbon afronden en ondertekenen

Zodra de werkbon is aangemaakt, kan de buitendienstmedewerker de werkbon invullen via Insezo op zijn mobiel. Ze kunnen vooraf opgezette checklisten doorlopen, aantekeningen maken, verrichte werkzaamheden noteren, gebruikte materialen vermelden, foto’s maken en eventuele afwijkingen rapporteren. De klant kan de werkbon vervolgens digitaal ondertekenen ter bevestiging.

Stap 7: Opslaan en beheren van werkbonnen

Alle voltooide digitale werkbonnen worden automatisch opgeslagen in Insezo. Je kunt ze eenvoudig beheren, sorteren en archiveren voor toekomstige referentie.

Digitale werkbonnen maken: appeltje-eitje met de software van Insezo!

Het gebruik van digitale werkbonnen biedt tal van voordelen voor bedrijven met een servicedienst en buitendienst. Met behulp van de Insezo-app kun je gemakkelijk zelf digitale werkbonnen maken en beheren.

Door dit efficiënte proces te volgen, kun je de productiviteit verhogen en problemen met verloren of onleesbare werkbonnen vermijden. Stap over op digitale werkbonnen en vereenvoudig je serviceopdrachten vandaag nog!

Ontdek de service software van Insezo

Het maken van een digitale werkbon is slechts een van de vele dingen die je met onze service software kunt doen. Onze software heeft ook een planningstool, digitaal planbord en nog veel meer. Heb je vragen over hoe ons onlineservice management platform voor jou van waarde kan zijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 


Terug