Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Verbeterde service voor keukenzaken met de digitale werkbon van Insezo

Verbeter de service naar je klanten met de digitale werkbon van Insezo! Als keukenzaak is de serviceverlening naar je klanten een cruciaal onderdeel. Hierom heeft Insezo de digitale werkbon, om de serviceverlening van jouw keukenzaak naar een nieuw level te tillen. Geen papieren werkbon meer die je kan beschadigen, of kwijtraken, maar een overzichtelijke service waar je je digitale werkbon kunt terugvinden, kunt communiceren met de buitendienst en een gerichte planning kunt maken voor je monteurs. Naast de digitale werkbon biedt Insezo nog veel meer om het serivceproces zo makkelijk mogelijk te maken voor jouw keukenzaak:

  • Een digitale werkbon aanmaken
  • Werkbonnen plannen in de monteursagenda met de handige planningstools
  • De optimale checklist voor je keukenzaak opstellen en personaliseren
  • Automatisch opgestelde berichten om je klanten op de hoogte te houden
  • De communicatie tussen de binnen en buitendienst van je keukenzaak aanzienlijk verbeteren
  • En nog veel meer!

Probeer Insezo nu 14 dagen gratis

Deze bedrijven en organisaties plannen de werkbonnen al met Insezo

Honderden bedrijven plannen efficiënter en beter dankzij Insezo. Wil jij ook het verschil maken met Insezo? Maak dan direct een gratis account aan en maak kennis met het complete en gebruiksvriendelijke serviceplatform voor ieder bedrijf met een buitendienst!

Storingservice.nl
Inventum
United Retail
ees Holland
Novy
itho daalderop
Dekker
Gemeente Den Haag
Franke
Caressi
Mixtus
GXO
VIP Installatie
Smeg

Je keukenzaak efficiënter laten werken met de digitale werkbon

Vereenvoudig het serviceproces voor zowel de binnen als buitendienst met de digitale werkbon. De digitale werkbon heeft vele voordelen te opzichte van de papieren werkbon. Zo verdwijnt het risico op beschadiging of het kwijtraken van de werkbon volledig bij het overstappen van een papieren werkbon naar een digitale werkbon. Ook kun je je werkbon eenvoudiger terugvinden. Al je werkbonnen staan in onze software opgeslagen en met onze vele verschillende filters vindt je de werkbon die je zoekt binnen enkele seconden terug. Zo kan je binnendienst de klant snel van de uit de werkbon verkregen informatie voorzien die de klant nodig heeft en verbeter je het gehele serviceproces. Maak binnen enkele minuten een digitale werkbon aan en communiceer in realtime met de monteur in de werkbon.

Werkbonnen plannen in de monteursagenda met de handige planningstools

Heeft de afdeling planning van je keukenzaak moeite om de monteursplanning rond te krijgen? Heb je constant te veel werkbonnen en te weinig monteurs? Niet met Insezo! Met de handige planningstools van Insezo richt jij de monteursagenda van je keukenzaak tot wel 40% efficiënter in! Laat de optimale route volledig genereren met de smart planning, of stippel zelf de perfecte route uit voor de monteur met de routeplanner. Ben je gewend om met een planbord te werken? Geen probleem! Insezo biedt namelijk ook de mogelijkheid om de werkbon in te plannen met het digitale planbord. Met het handige drag and drop menu sleep je de werkbon eenvoudig in het digitale planbord. Plan meer werkbonnen in minder kilometers. Zo werk je niet alleen een stuk efficiënter, maar draag je tegelijkertijd ook je steentje bij aan het milieu!

  • Genereer automatisch een geoptimaliseerde planning met de smart planning
  • Maak zelf de optimale route voor je monteurs met de routeplanner
  • Zie voor elke monteur wat hun specifieke werkgebieden zijn
  • Plan een werkbon in met het drag and drop menu van het digitale planbord

Probeer nu

1500000+

a4'tjes bespaard

500000+

werkbonnen uitgevoerd met Insezo

100000+

kilometers bespaard met de routeplanner

Stel zelf je checklist samen voor je keukenzaak

Elke keukenzaak is anders. Hierom geeft Insezo iedere keukenzaak de mogelijkheid om zelf hun checklist op te stellen. Zo kun je de optimale checklist opstellen die bij zowel je keukenzaak, als je klanten aansluiten. Aangezien de vragen ook per klus kunnen verschillen heb je in Insezo de mogelijkheid om meerdere checklists aan tem maken. Zo kun jij per klus je checklist optimaliseren om zo het serviceproces voor de monteur makkelijker maken en tegelijkertijd alle benodigde informatie ontvangt uit de checklist. Heb je moeite met het opstellen van de perfecte checklist voor je keukenzaak? Lees dan de blog ''9 punten waar je op moet letten bij het opstellen van een checklist voor buitendienstmedewerkers''.

Probeer nu 14 dagen gratis

Stuur automatisch opgestelde berichten om je klanten op de hoogte te houden van de stand van zaken

Om je klanten tevreden te houden is een goede communicatie cruciaal. Hierom biedt Insezo de mogelijkheid aan jouw keukenzaak om automatisch opgestelde sms en e-mailberichten te versturen naar je klanten om ze op de hoogte te houden van de stand van zaken. Vaak stuurt een keukenzaak deze berichten handmatig naar de klant. Echter is de kans op fouten groot wanneer je dit handmatig doet. Je medewerker vergeet het bericht te sturen, stuurt het bericht naar het verkeerde nummer, of maakt een typfout in het bericht. Ondanks dat dit oogwaarschijnlijk iets kleins lijkt, heeft dit een grote impact op de klantbeleving. Hierom geeft Insezo jouw keukenzaak de mogelijkheid om deze berichten automatisch te versturen. Maak eenvoudig voor elke communicatiefase een bericht aan en geef aan welke berichten je wilt versturen. Zo weet je zeker dat het juiste bericht, op het juiste moment bij de klant terechtkomt.

Verbeterde communicatie tussen de binnen en buitendienst van je keukenzaak met Insezo

Voor een goedlopende keukenzaak is een goede communicatie een vereiste, zowel intern als extern. Echter blijkt met name de interne communicatie tussen de binnen en buitendienst van een keukenzaak vaak lastiger dan op voorhand gedacht. De monteur reageert niet op appjes, neemt zijn telefoon niet op of er is zelf helemaal geen telefoonnummer bekend bij de binnendienst van de keukenzaak. Hierdoor heeft de binnendienst van de keukenzaak geen idee wat de stand van zaken zijn, of de monteur op tijd bij de klant aankomt en of er veranderingen zijn in de werkbon. Om te zorgen voor een kortere lijn en hiermee een betere interne communicatie tussen de binnen en buitendienst van een keukenzaak geeft Insezo je de mogelijkheid om in de werkbon in realtime te communiceren met de monteurs. Zo verbeter je de interne communicatie aanzienlijk en kan je een betere service bieden naar je klanten toe.

Probeer nu

Voorkom dubbel invoerwerk. Koppel al je programma's eenvoudig aan Insezo

Maak je al gebruik van andere softwareprogramma's met je keukenzaak zoals boekhoudprogramma's, CRM programma's of klantcontactsystemen. Koppel deze dan eenvoudig aan het Insezo account van je keukenzaak om dubbel invoerwerk te voorkomen. Zo heb je al je programma's overzichtelijk op een plek. Ben jij benieuwd welke programma's er allemaal gelinkt kunnen worden aan Insezo? Bekijk dan onze API documentatie

Wil jij ook efficiënter werken met Insezo?

Neem dan vrijblijvend contact op met Renzo en hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

image

Veelgestelde vragen.

Is Insezo geschikt voor mijn Keukenzaak?

Van groot tot klein helpt Insezo bedrijven met hun field service management activiteiten. Insezo wordt onder andere ingezet in de branches; gemeenten, airco, koeltechniek, witgoedfabrikanten, bouworganisaties, isolatie, portocabins, witgoed, telecom, VvE beheer, zonnepanelen, keukenzaken en reparatie-, installatie- en servicebedrijven. Bij interesse komen wij graag eens vrijblijvend langs om Insezo persoonlijk onder de aandacht te brengen.

Krijg ik hulp bij het integreren met de software van Insezo?

In je Insezo account kun je meerdere instructievideo's vinden die je helpen om te integreren met de software van Insezo. Deze kun je vinden in het link menu in je Insezo account onder ''Help''. Voor zowel de binnen als de buitendienst zijn er meerdere instructievideo's beschikbaar. Je zult vervolgens automatisch worden doorgestuurd naar de instructievideo's van de binnendienst of buitendienst, afhankelijk van je Insezo account. 

Hoeveel kosten automatisch opgestelde berichten?

De automatisch opgestelde E-mails kun je gratis versturen. Voor de SMS berichten brengen wij €0,16 per SMS in rekening.

Wat zijn de kosten?

Wij werken met drie tariefstellingen te vinden op de pagina ''prijzen''. Zodra je gebruik gaat maken van Insezo krijg je beschikking tot een volledig operationele omgeving met alle functionaliteiten die je van een service management platform verwacht. Daarnaast kun je eenvoudig tal van aanvullende modules activeren via je eigen gebruikersaccount. Mocht je vragen hebben, neem dan direct contact met ons op.