Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 15 April 2024

Er zijn vele verschillende aanbieders van een online service software voor bedrijven. Wat is service software, hoe draagt service software bij aan jouw bedrijf en welke aanbieder moet je kiezen voor je service software? In deze blog gaan we kijken naar 5 manieren waarop Insezo kan bijdragen aan de ontwikkeling van jouw bedrijf:

 

  • Alle afspraken en handelingen op locatie staan in een systeem
  • Bereikbaar voor zowel de binnen-als buitendienst
  • De status van meldingen, bestellingen, handelingen en hulpvragen zijn altijd up-to-date in de service software
  • Klanten ontvangen een mail of SMS als zij een servicemelding hebben ingediend en worden zo op de hoogte gehouden
  • Je plant je werkbonnen eenvoudig in met Insezo’s planningstool

 

1.   Alle afspraken en handelingen op locatie staan in een systeem

Insezo is een all-in-one service software. Dit houd in dat je het gehele serviceproces kan uitvoeren vanuit je Insezo account. Van de monteursplanning, de voorraadbeheer, product en onderdeelbeheer, het aanmaken van werkbonnen, het communiceren met klanten, relaties en medewerkers en nog veel meer! Het kan allemaal met de service software van Insezo. Je hoeft niet meer elke keer te switchen tussen de verschillende programma’s, maar hebt alles op een plek. Dit geeft je binnendienstmedewerkers de mogelijkheid om overzichtelijker en efficiënter te werken.  Daarnaast biedt Insezo ook de mogelijkheid om je huidige programma’s te koppelen aan je Insezo account. Zo voorkom je dubbel invoerwerk en worden je gegevens automatisch overgezet naar je Insezo account.

 

2.  Bereikbaar voor zowel de binnen-als buitendienst

Zowel je binnen-als buitendienst heeft baat bij Insezo. Je binnendienst kan namelijk in de service software van Insezo eenvoudig digitale werkbonnen aanmaken, de monteursagenda inzien en beheren, een geoptimaliseerde planning maken voor de monteurs, snel een eenvoudig werkbonnen terugvinden en nog veel meer! De binnendienst kan op deze manier vele malen eenvoudiger en efficiënter werken en kan mede hierdoor dan ook een betere service verlenen aan de klanten.

Ook de buitendienst heeft baat bij de service software van Insezo. Zij kunnen in hun Insezo account namelijk eenvoudig hun agenda inzien, de route naar de klant starten, communiceren met zowel de klant-als de binnendienst, ingeplande werkbonnen inzien en eenmaal op locatie aangekomen, de checklist doornemen en de werkzaamheden starten. Monteurs kunnen zowel online als offline inloggen op hun Insezo account, zodat ze ten alle tijden hun agenda bij de hand hebben en de ingeplande werkbonnen kunnen inzien. Dit maakt het reparatieproces een stuk overzichtelijker voor de buitendienst en zorgt ervoor dat de monteurs zich kunnen focussen op wat echt belangrijk is: de installatie/reparatie voltooien.

 

3.  De status van meldingen, bestellingen, handelingen en hulpvragen zijn altijd up-to-date in de service software

Insezo is een realtime service software, waar je ook in realtime in kunt communiceren met de verschillende betrokken partijen. Breng je klanten, relaties of medewerkers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met de service software van Insezo om misverstanden te voorkomen en het reparatieproces in goede banen te leiden. Krijg inzicht in je bestellingen en de leverdatums hiervan en schakel deze informatie eenvoudig door naar de betrokkenen partijen in de service software van Insezo. Doordat de service software van Insezo constant word geüpdatet kan jij ten alle tijden actuele informatie inzien, en dit snel doorschakelen naar de betrokkenen partijen.

 

4.  Klanten ontvangen een mail of SMS als zij een servicemelding hebben ingediend en worden zo op de hoogte gehouden

De service software van Insezo biedt zijn klanten de mogelijkheid om automatisch gegenereerde berichten op te stellen, die je vervolgens eenvoudig naar je klanten, relaties of medewerkers kunt sturen om hen op de hoogte te houden van de stand van zaken. Zo heb je onder andere de mogelijkheid om per SMS of e-mail een afspraakbevestiging te sturen naar de klant, een bericht te sturen zodra de monteur onderweg is, een bericht naar je relatie te sturen zodra de reparatie is voltooid of een e-mail sturen naar je collega. Doordat deze berichten automatisch verstuurd worden minimaliseer je de kans op fouten, en zorg je ervoor dat de betrokkenen partijen allemaal op de hoogte blijven van de stand van zaken in het reparatieproces.

 

5.  Je plant je werkbonnen eenvoudig in met Insezo’s planningstool

Je kunt in de service software van Insezo eenvoudig een geoptimaliseerde planning maken voor je monteurs. Rijd geen onnozele kilometers meer en plan meer werkbonnen in minder kilometers. Je hebt in de service software van Insezo meerdere tools die je kunt gebruiken voor de planning van je werkbonnen:

 

Smartplanner:

De smartplanner is de nieuwste planningstool van Insezo. Met de smartplanner kun je de optimale monteursroute automatisch voor je laten genereren en deze vervolgens eenvoudig bevestigen, waarmee deze in de agenda van de desbetreffende monteur terecht zal komen. Met slechts een paar drukken op de knop heb je en gehele geoptimaliseerde monteursplanning rond. Dit maakt het werk van de binnendienst vele malen eenvoudiger en efficiënter.

 

 Routeplanner:

Met de routeplanner kun je eenvoudig zelf een optimale zoute zoeken en inplannen voor de monteur. Je kunt de werkbonnen eenvoudig aan de routekaart toevoegen met het drag and drop menu, en kan vervolgens de route bekijken. Verwissel de volgorde van de werkbonnen, verwijder werkbonnen uit de route of voeg juist nieuwe werkbonnen toe die op de route liggen. Zie precies hoe lang de totale werktijd van de monteur gaat zijn en het totale aantal kilometer dat de monteur gaat rijden met de planning in de service software van Insezo. Stel de perfecte route in en zet deze vervolgens eenvoudig in de agenda van de monteur.

 

Digitaal planboard:

Naast de routeplanner en de smartplanner kun je in de service software van Insezo ook gebruikmaken van het traditionele digitale planboard. Voeg eenvoudig nieuwe werkbonnen toe met het drag and drop menu en sleep de werkbonnen naar de juiste plaats. Zie in een oogopslag welke monteurs er nog ruimte over hebben in hun agenda en plan hier de werkbon in die op de monteursroute valt.

 

Naast de bovenstaande 5 tools waarmee de service software van Insezo kan bijdragen aan de ontwikkeling van jouw bedrijf, zijn er nog vele malen meer manieren waarop de service software van Insezo kan bijdragen aan de ontwikkeling van jouw bedrijf! Ben jij benieuwd naar welke tools Insezo nog meer aanbied? Neem dan vooral contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn, of probeer het zelf uit met een proefaccount. Probeer Insezo nu 14 dagen gratis


Terug