Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 22 September 2022

Hippe term natuurlijk, customer service software, maar wat betekent het eigenlijk? Het heeft te maken met de service die je je klanten biedt. Of dit nu vanuit een aircobedrijf of installatiebedrijf is: de klant is koning en als je geen goede service biedt vertrekt hij naar de concurrent.

Wat is customer service software?

Customer service software is software dat in een tool is verwerkt om klanten betere service te bieden. Waar je vroeger alleen maar klanten service kon bieden via de mail of telefoon, gebeurt dat tegenwoordig vaak via een tool (vaak is dit via een website of app). Die app waarin je vragen kunt stellen over de status van je serviceopdracht? Ook dat is customer service software.

Geen grip meer op service aanvragen, vragen over een reparatie of klachten? Daar moet je zo snel mogelijk iets mee. Als je aanvragen, vragen en klachten handmatig zonder customer service software moet behandelen kost dit je veel tijd. Deze tijd is kostbaar, want voor je het weet stapt je klant over naar de concurrent die wél customer service software heeft.

Dit kun je er allemaal mee

Lever je servicediensten aan klanten en komt hier veel administratie bij kijken? Customer service software biedt verlichting doordat je er veel papierwerk mee bespaart. Dit kun je er allemaal mee:

  • De status van bestellingen, handelingen, meldingen en hulpvragen inzien.
  • Klanten op de hoogte houden via mail of sms wanneer zij een servicemelding hebben ingediend.
  • Servicemedewerkers makkelijk digitaal laten communiceren met klanten.
  • Planningen en afspraken maken.

De toepassingen hierboven hebben allemaal te maken met een goede customer service. Maar, wist je dat je nóg verder kunt gaan dan alleen een goede service voor je klanten? Om een nog fijnere workflow tussen binnen- en buitendienst te creëren (wat uiteindelijk ook een positief effect op de klant heeft) kun je bij Insezo naast customer service software ook gebruik maken van een planningstool.

Waarom is customer service zo belangrijk?

Customer service is onmisbaar bij moderne servicebedrijven. Of je nu apparatuur levert en monteert bij klanten thuis of controles uitvoert op locatie: de service die je biedt maakt of kraakt je. Customer service vormt de relatie met je klant. Heeft de klant een negatieve ervaring met de service van jouw bedrijf? Grote kans dat er online een negatieve recensie verschijnt en je toekomstige potentiële klanten hiermee afschrikt. Dat wil je niet.

Wat je wel wil is klanten die een positieve ervaring met jouw klantenservice hebben en jouw dienstverlening met vrienden, kennissen en familie delen. Oftewel: gratis mond-op-mond reclame. Eén van de beste vormen van reclame die er is. Zo zie je maar, customer service software kan leiden tot een betere reputatie én meer klanten.

Trending & innovatief

Dat customer service software voor bedrijven erg handig is, blijkt maar weer uit de praktijk. Zo zie je dat deze innovatieve ontwikkeling een trend is bij veel bedrijven en er steeds meer bedrijven in diverse branches gebruik van maken. Het is zelfs zo dat potentiële klanten eerder de neiging hebben om voor een bedrijf mét customer service software te kiezen in plaats van voor een bedrijf die dit niet heeft. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar vooral de jongere generatie (en daarmee de generatie van de toekomst) wordt aangetrokken tot digitale klantenservice.

Als je om je heen kijkt naar bedrijven die werkzaam zijn in dezelfde branche zal je zien dat vooral de ‘bekende en grote’ namen ook gebruik maken van customer service software, want ook die willen innovatief blijven.

Goede service: onmisbaar bij servicebedrijven

Bedrijven in allerlei branches maken al gebruik van customer service software, alleen er zijn twee type bedrijven waarbij goede service absoluut niet mag ontbreken: bij een servicebedrijf en bij een bedrijf dat met storingsmeldingen werkt. Leveren en monteren van wasmachines, een airco installeren of een oplevering van een woning vanuit de woningcorporatie: in alle gevallen wordt er een service aangeboden. Wil je deze service kracht bij zetten? Dan is de uitbreiding van je service door middel van customer service software de ultieme oplossing.

Customer service software: ook beschikbaar voor jouw bedrijf

Nu je meer weet over customer service software ben je wellicht geïnteresseerd hoe dit bij jouw bedrijf werkt. Goed nieuws! Bij Insezo kun je vrijblijvend 14 dagen customer service software voor servicebedrijven gratis uitproberen. Bevalt het en wil je je klanten nóg betere service bieden dan je al doet? Dan gaan we graag met je in gesprek om te kijken hoe we de service passend maken voor jouw bedrijf.


Terug

Vragen?

Wil je meer informatie of heb je vragen over het verbeteren van service door customer service software te implementeren? Neem dan gerust contact met ons op.

image