Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 30 November 2022

Een onleesbaar handschrift kan al roet in het eten gooien wanneer je werkt met papieren werkbonnen. Je bent veel tijd kwijt aan het ontcijferen van wat er staat geschreven of bent al uren aan het zoeken naar dat bonnetje van vanochtend. Effectief is anders. Daarom is het erg aantrekkelijk om te investeren in een werkbon app. Waarom? Je ontdekt het in dit blog.

Makkelijk met de hand, maar lang niet zo productief

Het noteren van je gewerkte uren en gebruikte materialen staat binnen een handomdraai op papier. Je klad wat neer en legt het bonnetje in je bus of in je agenda. Maar hoe meer afspraken je op een dag hebt, hoe groter de stapel bonnetjes wordt. Je hoeft maar even je agenda op een ongelukkig moment open te doen en alle werkbonnen verdwijnen ongezien in de bus, op het bureau en zijn met moeite terug te vinden.

Hierdoor komt het met regelmaat voor dat je gebeld wordt door een klant, maar onhandig door je papieren administratie heen moet spitten om de werkbon te vinden. Vaak moet je dan nog even puzzelen wat erop staat of kun je het helemaal niet meer terugvinden. Productief is anders.

Voordelen van een werkbon app

Gelukkig kan het ook anders en kun je met behulp van de software van Insezo je het leven van de binnendienst en je monteurs een stuk makkelijker maken. Er zijn een aantal voordelen van digitaal werken via een werkbon app. We zetten ze hier op een rij.

1. Met de werkbon app kun je op locatie werken

De werkbon app zorgt ervoor dat je als monteur op locatie alle informatie in kunt voeren via een tablet of ander digitaal apparaat. Je hoeft niet meer op zoek naar een werkende pen en een kladpapiertje, maar voert alles eenvoudig in via de werkbon app van Insezo. Of je nu midden in de stad een opdracht hebt of in de middle of nowhere, met de app kun je altijd digitaal werken.

2. Je hoeft alleen te investeren in hardware

Op dit moment denk je misschien dat het goedkoper is wanneer je gebruikt maakt van papier, maar dat is niet waar. Met een werkbon app hoef je alleen te investeren in kwalitatieve hardware die wel tegen een stootje kan. De buitendienst kan bijvoorbeeld via een tablet een digitale werkbon maken. Dit is een eenmalige investering die zichzelf terugbetaalt. Papier kan namelijk opraken, hardware kan jarenlang mee gaan en gaat ook met de tijd mee. Een nieuwe update kan zo geïnstalleerd worden. Dat is bij een analoge manier van werken niet mogelijk.

3. Een werkbon app is duurzaam

We zijn ons steeds meer bewust van het effect dat wij als mens hebben op het milieu. Klimaatverandering is een trending topic en steeds meer bedrijven willen innoveren en investeren in duurzaamheid. Een manier om dat te doen is door over te stappen op een werkbonnen app. Je hoeft namelijk geen papier meer weg te gooien en zo bespaar je het kappen van bomen of zelfs hele bossen.

4. Je hoeft minder papierwerk op te bergen

Wanneer je niet werkt met een werkbon app, heb je veel papierwerk dat je ergens moet stallen. Dit is vaak het kantoor, de plek waar de binnendienst aan het werk is. Wil je geen archiefkasten vol papieren werkbonnen? Investeer dan in een werkbon app waar je via een tablet of mobiel apparaat alle werkbonnen kunt opslaan in de cloud.

5. Minder kans op menselijke fouten

Als mens maak je nu eenmaal fouten. Dat is helemaal niet erg, maar de software van Insezo kan dit risico verkleinen. Met onze werkbon app leg je alles grondig vast: van de exact gewerkte uren tot aan de gebruikte materialen tijdens het repareren van een product. Beweeg voort en maak nieuwe keuzes of beslissingen op basis van data. Meten = weten.


Terug