Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 7 June 2023

Goede reviews ontvangen is een belangrijk onderdeel om jouw bedrijf te verbeteren. 

Zonder reviews, oftewel feedback, weet jij namelijk totaal niet hoe goed jij in de markt ligt. Goede reviews zijn dan ook niet altijd positieve reviews. Alleen door feedback te ontvangen weet je welke zwakke plekken jij binnen jouw bedrijf sterk moet maken. Volg dan ook deze #5 tips van Insezo om goede reviews te verzamelen en dus je service te verbeteren.

#1 Vraag op het juiste moment om reviews

Het is belangrijk om op het juiste moment om goede reviews te vragen. Wanneer je een onredelijke boze klant voor je hebt staan is een review vragen natuurlijk niet aan te raden. Maar na een succesvolle levering/montage of wanneer jij je oprecht afvraagt hoe de klant de service heeft ervaren is om een review vragen handig. Ook wanneer je een probleem hebt opgelost of na het geven van advies is om een review vragen wijs.

Door op dit soort momenten om reviews te vragen krijg je eerlijk inzicht in de kwaliteit van de binnen-en buitendienst. Zo weet je precies wat beter kan en wat al harstikke goed gaat. Daarbij is de kans dat je goede reviews ontvangt dan groter. 

#2 Maak gebruik van een review software

Met een online review tool meet jij precies jouw klanttevredenheid. Door inzicht te hebben in de klanttevredenheid valt er beter in te spelen in de behoeftes van de klant. Zo optimaliseer je het werkproces binnen jouw bedrijf. De review software van Insezo biedt meerdere voordelen.

·       Meer inzicht in de klanttevredenheid;

·       Alle goede reviews compact bij elkaar;

·       Makkelijk terug te vinden reviews;

·       Optimalisatie van de werkprocessen. 

#3 Een goede review schrijven duurt enkel één minuut

Zorg ervoor dat het duidelijk is voor de consument hoelang het duurt om de goede reviews achter te laten. Consumenten houden van duidelijkheid. En klanten houden niet van tijdrovende taken. Als ze dan ook niet duidelijk hebben hoelang goede reviews plaatsen duurt, willen ze er vaak al niet aan beginnen. Door op een vrolijke, enthousiaste toon neer te zetten hoeveel tijd de klant kwijt is maak je het een stuk aantrekkelijker. 

#4 Maak het zo makkelijk mogelijk

Maak het de klant zo makkelijk mogelijk om goede reviews te plaatsen. Zo zorg je ervoor:

·       Zorg voor meerdere platforms waar klanten goede reviews op kunnen plaatsen;

·       Zorg voor zo min mogelijk stappen naar het schrijven van de review (dus geen plotselinge survey van tevoren);

·       Schotel de klant al voor wat ze kunnen zeggen. ‘Vertel hier iets over jouw positieve ervaring’ bijvoorbeeld.

·       Zorg voor een directe link/button naar de review pagina. 

#5 Goede reviews door open vragen

Stel open vragen, maar wel gerichte open vragen. Een vraag als: ‘wil je een review achterlaten?’ Geeft de klant ietwat te veel ruimte om géén review achter te laten. Een vraag als: ‘wat vind je van onze service?’ of ‘hoe ervaar je het gebruik van onze website?’ is nog steeds open, maar wel gerichter. De drempel om hier antwoord op te geven is voor de klant minder groot. Ook is het overzichtelijker om per onderwerp open vragen te stellen. Wanneer je naar reviews op zoek bent over een bepaald onderwerp is het namelijk veel makkelijker terug te vinden. Vooral met de software van Insezo waar je op trefwoorden kunt zoeken.

Heb je vragen over software die Insezo aanbiedt? Of over iets anders? Neem dan gerust even contact met ons op.


Terug