Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 1 October 2022

In de Benelux werkt Novy met 6 monteurs die dagelijks bij de consument langsgaan. Dit vereist de nodige planning vanuit de back-office.

Daarom zorgt Tibo Depuydt dagelijks voor een strakke planning, zodat de monteurs exact weten waar ze de betreffende dag naartoe moeten en wat ze moeten doen. Hij maakt hierbij handig gebruik van de software van Insezo. En daarom stelden we hem een aantal vragen.

Sinds wanneer werk je via Insezo en hoe werkte jullie ervoor?

Wij zijn al in 2015 begonnen Insezo te gebruiken. Dit was erg nodig omdat we alles nog handmatig deden via Excel files. Enerzijds heel tijdrovend, maar daarnaast ook erg gevoelig voor fouten. Aan de hand van een Excel file werden opdrachten aangemeld en doorgestuurd, maar we merkten dat er veel informatie verloren ging in het gehele proces.

Hoezo hadden jullie de behoefte om over te gaan op Insezo?

We merkten dat er veel fouten slopen in onze manier van werken en sommige kwamen zelfs niet goed aan bij de monteur. Maar ook dat de monteur voor niks bij de klant op de stoep stond, omdat de klant de opdracht al had geannuleerd. Met Insezo krijgt de monteur nu automatisch bericht als de opdracht wordt geannuleerd.

Hoe bevalt het werken met Insezo?

Perfect, voorheen kostte alles veel meer tijd, zoals inboeken van opdrachten, het persoonlijk bellen van klanten en het opmaken van facturatie. Nu gaat alles automatisch, dus dit bespaart ons veel tijd en dus geld. Zo zijn we nog maar een kwartier per dag bezig met de facturatie. Waar dit voorheen een halve dag kostte. Dit scheelt dus heel veel. De monteur heeft op locatie ook altijd actuele informatie, dus hoeven we hier niet meer over te bellen.

Hoe werk jij als planner met Insezo?

Aan de hand van de agenda stippel ik een dag van tevoren op basis van Google maps de beste route uit voor de monteur. Hierdoor komen er tijden wanneer de klant de monteur kan verwachten. Als dit veranderd krijgt de klant automatisch een melding per SMS. Ik hoef klanten niet meer persoonlijk te bellen gelukkig.

Wat waardeer je het meest aan Insezo?

De hele organisatie heeft een handig realtime overzicht. Er zit een mooie agenda in zodat planner, back-office en monteur altijd up-to-date zijn. Foto’s worden gelijk upgeload door monteur en staan gedocumenteerd in Insezo. Dit maakt het richting de klant ook weer professioneler.

Hoe is de implementatie gegaan?

Het was wel een serieuze verandering. Alle producten en onderdelen en data verwerken in het systeem. Daar moet je tijd voor nemen. Want prijzen moeten kloppen. Minste werk was nog om de collega’s te overtuigen en het te laten gebruiken. Het systeem is namelijk echt gebruiksvriendelijk. Insezo was uiteindelijk nodig voor het groeiproces wat Novy doorging. We kijken zelfs om het in de andere landen ook te implementeren. Zo tevreden zijn we er over. Duitsland, Spanje, Frankrijk, Engeland.


Terug