Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 16 November 2022

Coffee First is dé expert als het gaat om importeren, leveren, support maar ook installeren en onderhouden van koffiebonen- en melkschuim machines aan de zakelijke markt. 

Lattiz machines voor de horeca

Sinds lancering van de FrieslandCampina Lattiz machine in 2015 maakt Coffee First gebruik van partners voor installatie en service van de machines in de Horeca. “Het verkrijgen van inzichten bleek altijd wel lastig. En na veel verschillende softwareprogramma’s vielen we altijd weer terug op Excel lijstjes.” In het begin was dit geen groot probleem omdat het altijd om omruiling ging, machines kwamen dan retour naar de werkplaats voor reparatie en gingen na reparatie weer terug naar de klant. Maar sinds deze partner ook reparaties uitvoert op locatie werd goed inzicht in de gedane reparaties en herhaalstoringen noodzakelijk.

Inzichten van belang, juist bij nieuwe machines

Met de lancering van de nieuwe FrieslandCampina Lattiz 2.0 machine in 2020 in het achterhoofd, waarbij opnieuw bleek hoe belangrijk dit inzicht is, ging Coffee First opzoek naar een geschikt systeem voor het creëren van dit inzicht. Coffee First vond dit uiteindelijk in Insezo. Na eerst zelf uitvoerig ermee te hebben getest is Coffee First per januari 2022 live gegaan met Insezo.

Samenwerking met Insezo bleek gouden greep

Vanaf januari worden alle serviceprocessen in Insezo vastgelegd. “Hierbij hadden we te maken met wat opstartproblemen. Zo werden opdrachten soms niet volledig ingevuld of juist afgemeld. Voor de jongens die op weg zitten (die voorheen enkel “tijd moesten klokken”) bleek de overgang een grote stap. Opeens krijg je vragen over welk onderdeel je hebt vervangen en of je even een foto ervan wilt maken”, aldus Victor van Coffee First, “dat waren de monteurs niet gewend”.

Ondanks de overgangsperikelen, was dit achteraf echt de perfecte stap. Ook de monteurs zijn nu enthousiast over het systeem, door gebruik te maken van Insezo hebben ze inzicht in eerder gereden ritten, herhaalstoringen en mogelijke oplossingen. Ook is de documentatie eenvoudig bereikbaar en is de wizard snel te doorlopen.

Snelle rapportages en overzichten

Rapportages over het verbruik van onderdelen, storingen, hoeveelheid calls en de storingsratio heb je binnen een handomdraai. Zo krijg je een heel overzicht van alle gereden ritten.

Waar ze bij Coffee First eerder 3 dagen bezig waren om fatsoenlijk kwartaalrapport uit te draaien, waarbij regel voor regel uit werd geplozen wat er nu precies was uitgevoerd, waren ze nu met gebruik van Insezo binnen een uur klaar.


Terug