Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 19 March 2024

Binnen de software van Insezo heb je de mogelijkheid om wanneer jij dit wilt, een rapportage te maken van al je gearchiveerde werkbonnen. In deze rapportage van je gearchiveerde werkbonnen heb je vele filters, waarmee je de informatie die jij nodig hebt, eenvoudig kunt vinden. Maar wat kan je met deze informatie uit je oude werkbonnen, en hoe vertaal je deze rapportages naar vitale informatie voor je bedrijf?

 

Hoe maak ik een rapportage?

Je kunt in Insezo vele verschillende, uitgebreide rapportages maken van je gearchiveerde werkbonnen. Dit doe je in het kopje ‘’archief en rapportage’’, door op de groene knop ‘’maak rapportage te klikken’’. Vervolgens kun je een selectie aanvinken van de informatie die jij wilt hebben in je rapportage (bijvoorbeeld de ordernummers, monteurs of merken). Ook heb je de mogelijkheid om terugkerende selecties op te slaan, zodat je niet elke keer opnieuw je selecties een voor een hoeft aan te vinken. Naast de knop ‘’rapportage maken’’ zit een knop voor een maand/week rapportage. Hier kun je instellen dat een rapportage alle gegevens pakt van de werkbonnen uit de afgelopen week of maand. Je kan deze rapportage maken voor zowel reparatie, als installatieopdrachten.

 

Hoe vaak moet ik een rapportage maken?

De frequentie waarin je een rapportage maakt van je gearchiveerde werkbonnen, is geheel aan jou om te bepalen. Echter is het wel aan te raden om dit in een bepaald patroon te doen. Bijvoorbeeld elke week, maand of elke dag. Door hier een patroon in te brengen, kun je de rapportages met elkaar vergelijken, en kijken wat er wel, of juist niet goed is gegaan de afgelopen periode. Dit is natuurlijk een stuk lastiger met elkaar te vergelijken, wanneer de ene rapportage over een tijdsbestek van 2 weken is, en de andere over een tijdsbestek van 6 weken, aangezien je logischerwijs een stuk meer werkbonnen zult hebben in een tijdsbestek van 6 weken, dan in een tijdsbestek van 2 weken.

 

Hoe vertaal ik de rapportage in nuttige informatie voor mijn bedrijf?

Je hebt nu je rapportage, en weet in welke frequentie je deze moet maken. Maar wat kan je met de informatie uit je rapportage? In het begin zal het wellicht nog wat overweldigend zijn, omdat je een hoop info bij elkaar ziet, maar zodra je ziet hoe je deze informatie moet omzetten om als bedrijf je service te verbeteren, kan dit vitaal zijn voor de ontwikkeling van je bedrijf. Een van de filtermogelijkheden in de rapportages van Insezo van de gearchiveerde werkbonnen is bijvoorbeeld postcode. Met deze filteroptie kun je per werkbon zien in welke postcode deze werkbon zich plaatvond. Hiermee kun je zien waar je meeste werkbonnen zich bevinden, en dus waar je klanten zich voornamelijk bevinden. Dit is informatie wat onder andere je marketingteam kan gebruiken voor de optimalisatie van de marketing van je bedrijf. Een andere filteroptie binnen de software van Insezo voor de rapportages van de gearchiveerde werkbonnen is het filteren op merk. Zo kun je zien welke merken erover de afgelopen periode het vaakst gerepareerd moesten worden. Als een merk hierin ver boven de rest uitsteekt, kun je dit specifieke merk aanspreken op het feit dat hun producten meer defect gaan dan verwacht, waardoor de kwaliteit van het desbetreffende merk weer verbeterd kan worden.

 

Kies voor Insezo voor een perfecte rapportage van je gearchiveerde werkbonnen

Wil jij zelf ervaren wat voor een meerwaarde het bied voor je bedrijf om een perfecte rapportage op te kunnen stellen van al je gearchiveerde werkbonnen? Meld je dan aan voor Insezo! Met onze uitgebreide en gebruiksvriendelijke service software maken we het leven van zowel de binnendienstmedewerkers, als de monteurs van jouw bedrijf vele malen makkelijker. Eenvoudig werkbonnen aanmaken, werkbonnen analyseren en werkbonnen inplannen. Probeer Insezo nu 14 dagen gratis!


Terug