Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Deze bedrijven en organisaties plannen de werkbonnen al met Insezo

Honderden bedrijven plannen efficiënter en beter dankzij Insezo. Wil jij ook het verschil maken met Insezo? Maak dan direct een gratis account aan en maak kennis met het complete en gebruiksvriendelijke serviceplatform voor ieder bedrijf met een buitendienst!

Storingservice.nl
Inventum
United Retail
ees Holland
Novy
itho daalderop
Dekker
Gemeente Den Haag
Franke
Caressi
Mixtus
GXO
VIP Installatie
Smeg
SMS en E-mailberichten

Verschillende fases, verschillende berichten

In Insezo hebben we vele verschillende momenten waarop je deze communicatie berichten kunt sturen. Zo kun je bijvoorbeeld een bevestiging sturen nadat de klant een aanvraag heeft gedaan, een afspraakbevestiging sturen zodra de werkbon is ingepland, een reminder sturen de dag voor de opdracht, of een bericht sturen na afloop van de opdracht. Uiteraard hoef je niet alle communicatieberichten in de service software van Insezo te sturen. Je kunt in Insezo eenvoudig kiezen welke berichten je wel, en welke je niet wilt sturen. De meest voorkomende momenten voor berichten zijn:

  • Bevestiging na het binnenkrijgen van een aanvraag van de klant
  • Afspraakbevestiging na het inplannen van een afspraak
  • Annuleringsbevestiging na het annuleren van een afspraak
  • Bericht naar de desbetreffende relatie na het afhandelen van de opdracht

Probeer nu

Houd de klant, dealer of medewerker op de hoogte met automatische berichten

De automatisch opgestelde berichten kun je naar verschillende betrokkenen partijen sturen. De meest gebruikte optie is het sturen van de automatisch opgestelde berichten naar de klant. Op deze manier kan je eenvoudig je klanten op de hoogte houden van de stand van zaken, en houd je de klant betrokken bij wat er allemaal gebeurd omtrent de reparatie. Deze betrokkenheid leid over het algemeen tot een hogere tevredenheid onder de klanten.

Naast het sturen naar de klanten, is er binnen de service software van Insezo ook de optie om de automatisch opgestelde berichten naar de dealer te sturen. Het is belangrijk dat de dealer op de hoogte word gehouden van het proces, aangezien de klant vaak het directe contact heeft met de dealer, in plaats van met jou. Hierom is het handig om aan de hand van deze automatisch opgestelde berichten in de service software van Insezo, de relatie op de hoogte te houden van de huidige status.

Start nu gratis

SMS en E-mailberichten
SMS en E-mailberichten

Blijf altijd op de hoogte en communiceer efficiënt

Met Insezo’s functionaliteiten voor SMS- en e-mailberichten wordt de klant automatisch geïnformeerd over de status van hun serviceverzoek op cruciale momenten in het proces. Insezo’s platform automatiseert jouw sms- en mailcontact, waardoor de klantenservice wordt ontlast. Of het nu gaat om een bevestiging van een serviceverzoek, een gemaakte afspraak of een werkbon, de eindklant ontvangt altijd een tijdige melding. Naast het sturen van basisberichten, biedt Insezo de mogelijkheid om bijlagen toe te voegen aan je e-mails. Dit kan variëren van een kostenmatrix tot installatievoorwaarden, waardoor de klant altijd goed geïnformeerd is.

Start gratis

Afgestemd op jouw wensen

Ieder bedrijf heeft haar eigen manier van communiceren, met Insezo maak je zelf eenvoudig sms- en mail templates, deze kun je dus afstemmen op de manier waarop jij wil communiceren.

Benieuwd naar wat onze software nog meer te bieden heeft? Lees dan hieronder hoe je de software van Insezo ook kunt gebruiken als:

Heb je nog vragen over de field service web-app? Of eventueel over iets anders? Neem dan vooral even contact met ons op. Wil je vrijblijvend de app uitproberen? Gebruik hem dan 14 dagen gratis.

Probeer nu

SMS en E-mailberichten
clients/testimonials/inventum-logo.png

Jullie serviceplatform maakt het voor ons mogelijk om onze serviceverlening verder te optimaliseren! Door jullie ondersteuning op het gebied van routeplanning, reviews, analyses en koppelingen met ons ERP slagen we er steeds beter in onze dienstverlening op de vraag van de consument af te stemmen.

Marcel

Manager ICT, Service & Logistiek

clients/testimonials/ees.png

Bij EES Holland werken we met Insezo en zijn zeer tevreden over de werking van het programma en de snelheid waarmee onze wensen technisch zijn ingevuld in het programma. We kunnen zowel de voorraad van reserveonderdelen bijhouden alsook eenvoudig onze monteurs inplannen en afspraken met de bewoners maken die daarvan ook weer vanuit Insezo automatisch een bevestiging krijgen pers SMS en email.

Fred

Operationeel Directeur

clients/testimonials/den-haag.png

Opdracht geven aan meerdere aannemers vergt veel administratie en geregel. De toppers van Insezo hadden de oplossing! Eén programma voor alle aannemers gescheiden van elkaar, maar wel zichtbaar voor ons. Dat scheelt tijd en geld en een betere controle en naslag op de werken.

John

Afdeling Riolering

clients/testimonials/franke.png

Insezo is een fijn en laagdrempelig service systeem. Het aanmaken en volgen van een melding is erg eenvoudig en overzichtelijk. Dit bespaart tijd en werkt efficient waardoor snel en accuraat de consument geholpen kan worden. Ook de administratie die daarbij komt kijken verloopt zonder problemen.

Rob

Manager Sales Office

clients/testimonials/service-first.png

Wij maken gebruik van Insezo voor het registeren en plannen van al onze service activiteiten. Door Insezo hebben we snel en duidelijk inzicht in openstaande en gereden activiteiten. Middels een modulaire wizard is alles naar eigen smaak in te richten en kunnen we de juiste informatie verkrijgen en delen. En door ook onze partners met Insezo te laten werken, hebben we minder administratie!

Victor

Service Manager

clients/testimonials/art.png

Wij zijn een bedrijf welke serviceopdrachten uitvoert door de gehele Benelux en Duitsland. Door een plotselinge groei van het aantal opdrachten was onze manier van serviceopdrachten afhandelen achterhaald en raakten we het overzicht kwijt. Met het in zee gaan met Insezo hebben we weer helderheid in de lopende opdrachten. Ook het team van Insezo reageert adequaat als er ondersteuning nodig is.

Alex Reparatechniek

Eigenaar

clients/testimonials/mixtus.png

Als Mixtus zijn wij zeer tevreden over het gebruik van Insezo. Het werkt snel, duidelijk en efficiënt zonder redundantie. Het brengt rust in de verwerkingsprocedures en geeft ons meer tijd en ruimte om ons op onze core business te richten. 

Mo

Eigenaar

Wil jij ook efficiënter werken met Insezo?

Neem dan vrijblijvend contact op met Renzo en hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

image

Veelgestelde vragen.

Naar wie kan ik een automatisch opgesteld bericht sturen?

Je kunt een automatisch opgesteld bericht sturen naar de klant, naar de dealer of naar medewerkers. Naast dat je de automatisch opgestelde berichten naar verschillende partijen kunt sturen, kun je deze ook op verschillende fases in het reparatieproces versturen. 

Waar kan ik mijn automatische berichten opstellen?

Je kunt eenvoudig in je Insezo account je eigen berichten opstellen. Dit kun je vinden onder ''Communicatie'' onder het kopje ''Instellingen'' in het menu aan de linkerkant.

Hoeveel kosten automatisch opgestelde berichten?

De automatisch opgestelde E-mails kun je gratis versturen. Voor de SMS berichten brengen wij €0,16 per SMS in rekening.