Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 1 July 2024

Voor servicebedrijven is het belangrijk dat de serviceverlening zo goed mogelijk verloopt. Om dit te kunnen bereiken is een soepel lopend serviceproces van cruciaal belang. Maar hoe zorg je voor een beter serviceproces binnen je servicebedrijf? Wij helpen je een handje! Hier zijn 5 tips om het serviceproces van jouw servicebedrijf te verbeteren:

 

  • 1. Optimaliseer de interne communicatie van je servicebedrijf
  • 2. Digitaliseer je workflow
  • 3. Luister naar je klanten
  • 4. Analyseer en evalueer
  • 5.Wees eerlijk en transparant

Communicatie is key voor een goedlopend serviceproces. Veel bedrijven besteden dan ook veel aandacht aan de klantcommunicatie en proberen deze te optimaliseren. Echter wordt hierbij vaak het belang van een goede interne communicatie vergeten. Door je interne communicatie te optimaliseren voorkom je onderlinge misverstanden, verbeter je de algehele cohesie in je team en kunnen je medewerkers sneller, fijner en efficiënter werken.

 

De digitalisering van de maatschappij is in volle gang en dit is dan ook niet anders voor de wereld van de serviceprocessen. Door je workflow te digitaliseren Kun je het gehele serviceproces eenvoudig vanuit één software beheren, waardoor het voor alle medewerkers simpel en overzichtelijk blijft. Wil je meer weten over het werken met een digitale workflow? Lees dan hier verder.

 

Het uiteindelijke doel van het verbeteren van je serviceprocessen is om je klanten tevreden te stellen. Hierom is het belangrijk dat je hen ook betrekt bij dit proces. Vraag je klanten om reviews achter te laten, feedback te geven over hoe ze het proces hebben ervaren en klanttevredenheid enquêtes in te vullen. Dit leidt tot vitale informatie die jij kunt gebruiken om het lek te vinden in je serviceproces, zodat je gerichte verbeteringen kunt gaan toepassen. (Tip: Gebruik Insezo’s klantenreviews om inzicht te krijgen op je klanttevredenheid)

 

Meten is weten. Dit is niet anders wat betreft het serviceproces. Gebruik data in je voordeel en maak gerichte rapportages en analyses om te kijken waar nog verbeteringen te behalen zijn in je serviceproces. Zo ga je gerichter te werk en weet je zeker dat de verbeteringen die je doet ook daadwerkelijk het gewenste effect zullen hebben. (Tip: gebruik Insezo’s statistieken om inzicht te krijgen op je serviceproces)

 

Eerlijkheid duurt het langst. De klant wilt graag betrokken worden bij het serviceproces. Oud de klant de ook regelmatig op de hoogte met updates van de status, ook wanneer dit misschien minder goed nieuws is. De klant vind het vaak vervelender om niets te horen, dan om slecht nieuws te krijgen. Dit schept namelijk duidelijkheid en geeft een vertrouwelijk gevoel aan de klant richting jouw servicebedrijf, wat zorgt voor een significante verbetering in de klanttevredenheid.

 

Het serviceproces is een complex, maar belangrijk onderdeel om te optimaliseren voor servicebedrijven. Door je interne communicatie op orde te hebben je workflow te digitaliseren,  feedback te vragen aan klanten, statistieken te gebruiken om je verbeteringen te motiveren en transparant te zijn naar je klanten ben je in ieder geval al een heel eind op weg om het serviceproces van je servicebedrijf te optimaliseren. Met Insezo heb je alle bovengenoemd features in één software! Waar wacht je dus nog op? Ervaar zelf het gemak van Insezo en probeer onze proefperiode nu 14 dagen gratis.


Terug