Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 29 April 2024

Een digitaal planbord heeft vele voordelen. Het maakt het werkproces makkelijker, sneller en overzichtelijk dan met zijn fysieke voorganger. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer bedrijven overstappen naar het digitale planbord. Dit zijn in ieder geval 5 voordelen van een digitaal planbord, ten opzichte van het fysieke planbord:

 

  • Sneller plannen
  • Overzichtelijker
  • Al je gegevens op een plek
  • Minimaliseer de kans op gegevensverlies
  • Altijd en overal voor iedereen bereikbaar


 1. Sneller plannen

Misschien wel het grootste voordeel van een digitaal planbord is dat je vele malen sneller en efficiënter kunt plannen dan met een fysiek planbord. Doordat je onder andere kunt filteren per monteur of per dag in een digitaal planbord, kun je eenvoudiger en dus sneller je planning rond maken met het digitale planbord. Ook kun je met een digitaal planbord van Insezo met het handige drag and drop menu je werkbonnen eenvoudig in je digitale planbord slepen, om het planningsproces nog sneller te maken, en heb je binnen enkele minuten je gehele planning rond!


 2.  Overzichtelijker

Een digitaal planbord is vele malen overzichtelijker dan een fysieke. Zo kun je bij een digitaal planbord onder andere filteren op monteur, dag, week, maand en zelfs dag om een overzichtelijk inzicht te krijgen van hoe je planbord eruitziet. Geen rondslingerende a4’tjes, boekwerken met planningen en sticky notes meer, maar een overzichtelijk digitaal planbord waarin je alles terug kunt vinden.


 3.  Al je gegevens op een plek

Naast dat een digitaal planbord overzichtelijk is, is het ook een stuk makkelijker werken dan met ene fysiek planbord. Bij een digitaal planbord heb je namelijk alles op een plek, waardoor je makkelijk en snel kunt schakelen. Ook kun je bijvoorbeeld eenvoudig door navigeren naar de werkbon om deze te controleren voordat je deze inplant in het digitaal planbord, of kun je een bericht sturen naar de klant, monteur of relatie.


 4.  Minimaliseer de kans op gegevensverlies

Bij het onoverzichtelijke fysieke planbord is het onvermijdelijk at je vroeg of laat een keer onderdelen van het planbord kwijt gaat raken. Die ene sticky note die je had opgeplakt is er afgewaaid, iemand is met zijn shirt te dicht langs het planbord gelopen en heeft per ongeluk een gedeelte van je planning uitgeveegd of je krijgt vragen over het planbord van de week ervoor, terwijl je deze al had uitgeveegd van het whiteboard. Met een digitaal planbord is dit allemaal verleden tijd. Al je gegevens staan veilig opgeslagen in de service software en je kunt ten alle tijden inzicht krijgen op een digitaal planbord.


 5.  Altijd bereikbaar voor iedereen

Een ander groot nadeel van het fysieke planbord is dat de monteur deze niet kan meenemen. Hierdoor heeft de monteur geen inzicht op het planbord wanneer hij niet op kantoor is. Uiteraard kan je het planbord kopiëren en meegeven aan de monteur, maar de kans is groot dat de monteur deze kopie kwijt zal raken. Met een digitaal planbord is dit probleem verleden tijd! Zowel de binnendienstmedewerker als de monteur kunnen altijd en overal inloggen op hun account, en vanuit hier hun digitale planbord inzien. Zo is de monteur altijd op de hoogte van zijn agenda, en voorkom je misverstanden en verwarringen tussen de binnen en buitendienst.

 

Een digitaal planbord van Insezo

Met Insezo heb je niet alleen een digitaal planbord, maar een all-in-one servicesoftware! Met een handig drag and drop menu, de mogelijkheid om zowel online als offline in te loggen en de overzichtelijke filters heb je een perfect digitaal planbord in handen met Insezo. Hiernaast biedt Insezo je ook de mogelijkheid om digitale werkbonnen aan te maken, werkbonnen in te plannen met de routeplanner, of de handige smartplanner, de mogelijkheid om je boekhoudprogramma’s te koppelen aan Insezo om dubbel invoerwerk te voorkomen en nog veel meer! Probeer Insezo nu 14 dagen gratis!


Terug