Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 2 April 2024

Binnen de service software van Insezo heb je de mogelijkheid om automatisch opgestelde communicatie berichten te versturen naar je klanten. Maar hoe werkt dit eigenlijk, en op welke momenten in het reparatieproces kun je deze berichten het beste versturen? Inde deze blog kijken we naar:

 

  • -Wat is een automatisch opgestelde communicatiebericht?
  • -Hoe werkt een automatisch opgesteld communicatiebericht?
  • -Naar wie moet ik een automatisch opgestelde communicatiebericht sturen?
  • -Wanneer moet ik een automatisch opgestelde communicatiebericht sturen?

 

Wat is een automatisch opgesteld communicatiebericht?

Een automatisch opgesteld communicatiebericht is een bericht die je zelf eenvoudig kunt opstellen binnen de service software van Insezo, die je vervolgens kunt doorsturen naar je klant, om hen op deze manier op de hoogte te houden van de stand van zaken. Denk hierbij aan het sturen van een afspraakbevestiging, een update over eventuele veranderingen omtrent de afspraak, en een reminder de dag van tevoren.

 

Hoe werkt een automatisch opgesteld communicatiebericht?

Binnen de service software van Insezo kun je op 2 verschillende communicatieberichten sturen: per SMS en per e-mail. Ook heb je de mogelijkheid om beide te sturen naar de klant binnen de service software van Insezo. In de service software van Insezo kun je de SMS en e-mailberichten eenvoudig opstellen. Naast dat je verschillen soorten communicatieberichten hebt, kun je ook verschillende momenten kiezen waarop deze berichten worden verstuurd. Dit kan bijvoorbeeld bij een service aanvraag, bij het moment dat een afspraak word bevestigt, of wanneer een huisbezoek word geannuleerd. Je kunt op al deze verschillende momenten eenvoudig de e-mail of SMS personaliseren in je Insezo account. Je kunt eenvoudig in het berichtveld je gepersonaliseerde bericht toevoegen, die vervolgens automatisch naar de klant zal worden verstuurd. Ook kun je eenvoudig tags aanmaken in onze service software, waarmee je vaak terugkomende onderdelen eenvoudig kunt toevoegen aan je berichtveld. Ook is het mogelijk om een bijlage toe te voegen aan je automatisch opgestelde bericht in Insezo’s service software. Hier kun je bijvoorbeeld een factuur bijvoegen.

Naar wie moet ik een automatisch opgestelde communicatiebericht sturen?

De automatisch opgestelde berichten in de service software van Insezo kun je naar verschillende betrokkenen partijen sturen. De meest gebruikte optie is het sturen van de automatisch opgestelde berichten naar de klant. Op deze manier kan je eenvoudig je klanten op de hoogte houden van de stand van zaken, en houd je de klant betrokken bij wat er allemaal gebeurd omtrent de reparatie. Deze betrokkenheid leid over het algemeen tot een hogere tevredenheid onder de klanten.

Naast het sturen naar de klanten, is er binnen de service software van Insezo ook de optie om de automatisch opgestelde berichten naar de relatie te sturen. Het is belangrijk dat de relatie op de hoogte word gehouden van het proces, aangezien de klant vaak het directe contact heeft met de relatie, in plaats van met jou. Hierom is het handig om aan de hand van deze automatisch opgestelde berichten in de service software van Insezo, de relatie op de hoogte te houden van de huidige status.

Ook is er de mogelijkheid om templates aan te maken voor interne de communicatie. Je kunt in de service software van Insezo eenvoudig met alle betrokkenen partijen communiceren binnen de werkbon. Met deze templates kun je vaak terugkomende communicatieonderdelen toevoegen aan een template, zodat je deze niet telkens opnieuw hoeft in te voeren. Zo maak je het interne communicatieproces binnen onze service software een stuk makkelijker voor je medewerkers.

 

Wanneer moet ik een automatisch opgestelde communicatie bericht sturen?

In de service software van Insezo hebben we vele verschillende momenten waarop je deze communicatie berichten kunt sturen. Zo kun je bijvoorbeeld een bevestiging sturen nadat de klant een aanvraag heeft gedaan, een afspraakbevestiging sturen zodra de werkbon is ingepland, een reminder sturen de dag voor de opdracht, of een bericht sturen na afloop van de opdracht. Uiteraard hoef je niet alle communicatieberichten in de service software van Insezo te sturen. Je kunt in Insezo eenvoudig kiezen welke berichten je wel, en welke je niet wilt sturen. De meest voorkomende momenten voor berichten zijn:

  • -Bevestiging na het binnenkrijgen van een aanvraag van de klant
  • -Afspraakbevestiging na het inplannen van een afspraak
  • -Annuleringsbevestiging na het annuleren van een afspraak
  • -Bericht naar de desbetreffende relatie na het afhandelen van de opdracht

 

Met automatisch opgestelde communicatieberichten kun je eenvoudig de betrokkenen partijen van de desbetreffende opdracht op de hoogte houden van de huidige stand van zaken door middel van een SMS of e-mailbericht. Stel de berichten makkelijk op in de service software van Insezo met de gepersonaliseerde tags, en de mogelijkheid om bijlagen toe te voegen. Meld je nu aan op onze website en ervaar zelf het gemak van automatisch gegenereerde communicatieberichten met de service software van Insezo.


Terug