Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 26 April 2023

Momenteel schrijf je op een papieren werkbon precies welke werkzaamheden er verricht moeten worden bij de klant thuis. Of het nu gaat over het repareren van een lekkende kraan, het vervangen van een belangrijk onderdeel van een ketel of het installeren van een vaatwasser. Op de werkbon staat in detail wat de monteur moet doen op locatie.

Wie schrijft de werkbon?

In de meeste gevallen schrijft de binnendienst de werkbon. Stel een klant beklaagt zich over een kapot onderdeel van de pas gekochte kraan, dan komt de klacht of hulpvraag binnen bij de binnendienst. Bij grote bedrijven is dit de klantenservice die deze aanvragen in behandeling neemt.

De klant wordt gerustgesteld dat er binnen de kortste keren een monteur op de stoep staat om de kraan te repareren. In sommige gevallen is de monteur werkzaam bij het bedrijf waar de kraan is besteld. Soms komt het voor dat monteurs op freelancebasis worden opgeroepen zodra er een hulpvraag in hun straatje binnenkomt bij de opdrachtgever.

Makkelijk werken met een werkbon

Hoe groter het bedrijf, hoe belangrijker effectieve communicatie is. De werknemer van de klantenservice verwerkt de hulpvraag in een werkbon. En wanneer je gebruik maakt van de werkbon app van Insezo, is de werkbon direct inzichtelijk voor de monteur die naar de plaats delict vertrekt.

Wanneer je een groot bedrijf hebt, hebben de binnen- en buitendienst geen directe communicatie met elkaar. Via zo’n werkbon kan de monteur in één oogopslag zien wat het probleem is – de lekkage bij de kraan in dit voorbeeld. Door deze digitale briefing kan de monteur meteen aan de slag om de klacht bij de klant binnen de kortste keren te verhelpen. Bekijk een voorbeeld werkbon om er een beter beeld bij te krijgen.  

Maak geen fouten meer op de werkbon

Een werkbon wordt ook gebruikt om te noteren wat de buitendienst precies op locatie heeft gedaan. De werkzaamheden worden inclusief het aantal minuten dat hij/zij er mee bezig is geweest genoteerd. Met de software van Insezo kun je eenvoudig een werkbon maken. Na het afronden van een klus kun je direct op locatie invoeren wat je precies hebt gedaan. De klant zet een handtekening en het proces is afgerond. 

De klant krijgt via de software van Insezo een afsluitende mail waar de handelingen van de monteur overzichtelijk op een rij staan. Zo kan er geen miscommunicatie ontstaan. Zodra de klant met een aanvullende vraag bij de binnendienst aanklopt, kan de binnendienst op de werkbon zien wat de monteur allemaal heeft gedaan. Zo is iedereen altijd op de hoogte en houd je de klant tevreden. 

Over Insezo

Insezo creëert softwareoplossingen om de binnen- en buitendienst van bedrijven met elkaar te verbinden. Onze service software bestaat bijvoorbeeld uit de werkbon app, een digitaal planbord en nog veel meer functionaliteiten. Wat de hulpvraag of uitdaging ook is: Insezo denkt graag mee voor de oplossing. Bijzonder is onze gelaagdheid van de software, we koppelen producers, leveranciers, opdrachtgevers én uitvoerders aan elkaar in één systeem.

We hekelen trage software, daarom zijn onze oplossingen zo snel als een trein. We werken flexibel mee aan oplossingen voor jou en leggen alles eerst van A tot Z uit voordat we het aan jou overlaten. Elke branche heeft immers een andere behoefte. Probeer Insezo 14 dagen gratis en ontdek hoe onze software jou verder kan helpen. 


Terug