Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Je dagplanning op een rij

Met de field service web-app heeft de buitendienst een duidelijk overzicht van werkbonnen die voor die dag op de planning staan. Geen verkeerde, verwarrende planningen en onoverzichtelijke werkbonnen meer. Met de field service web-app is dat verleden tijd.

Werken met de planning van de field service web-app scheelt jou behoorlijk wat tijd. Dit doordat alles zo overzichtelijk in de werkbonnen app staat. Je kent het wel, een monteur die met een stapel papieren zit te worstelen om details te vinden over een klant. En laten we niet het scenario vergeten van de papieren agenda dat nergens meer te vinden is. Met de field service web-app heb je deze problemen niet meer. De servicemonteur ziet in één oogopslag waar hij naartoe moet.

Start direct de navigatie naar de volgende klus

Niet alleen heeft de servicemonteur alle adressen inzichtelijk in één oogopslag. Ook kan hij met één klik op de knop de navigatie starten naar de volgende werklocatie. De knop stuurt je direct door naar de route in Google Maps of Kaarten. Zo weten jouw monteurs zeker dat ze goed rijden. Te laat komen door het excuus ‘ik kon het adres niet vinden’ zal dus niet meer zo snel voorkomen.

Een tevreden eindklant met de field service web-app

Jouw klant heeft óók een volle agenda en houdt er niet van om te wachten. Vanuit de field service web-app kan de servicemonteur snel de eindklant informeren dat hij onderweg is, of wat later is, via een sms-bericht. Zo weet de eindklant precies waar die aan toe is.

Wanneer je jouw klant op een servicemonteur laat wachten is de kans op een boze klant en een slechte review groot. Dat de servicemonteur wat later is, is volgens de klant niet het probleem. Maar hij had best even iets kunnen laten weten. Door de klant op de hoogte te brengen via de field service web-app weet de klant in ieder geval wat hij kan verwachten. Dat scheelt weer een boze consument.

Werkzaamheden registreren met de field service web-app

Wanneer de buitendienst werkzaamheden heeft afgerond, kunnen ze de werkzaamheden gemakkelijk registreren in de field service web-app. Dit is niet alleen overzichtelijk voor de servicemonteur zelf. Want op deze manier kan de servicemonteur zien welke werkzaamheden al klaar zijn en welke nog moeten. Maar ook voor de servicemonteur die ná jou nog een bezoek moet brengen aan dezelfde eindklant is het inzichtelijk. Zo blijft iedereen op de hoogte van de afgeronde werkzaamheden.

Efficiënter werken met Insezo

Dankzij de field service web-app werkt jouw buitendienst veel efficiënter. Doordat alle benodigdheden en informatie in één app staan creëer je een veel fijnere workflow.

Buiten de field service web-app heeft Insezo nog veel meer software in de aanbieding. Benieuwd naar wat onze software nog meer te bieden heeft? Lees dan hieronder hoe je de software van Insezo ook kunt gebruiken als:

Heb je nog vragen over de field service web-app? Of eventueel over iets anders? Neem dan vooral even contact met ons op. Wil je vrijblijvend de app uitproberen? Gebruik hem dan 14 dagen gratis.

Wil jij ook efficiënter werken met Insezo?

Neem dan vrijblijvend contact op met Renzo en hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

image