Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 7 June 2023

Dat een planning maken online efficiënt is, is logisch. Het brengt overzicht en duidelijkheid binnen jouw werkzaamheden en jouw bedrijf. Ook voor jouw binnen- en buitendienst is werken volgens een planning voordelig. Het zorgt voor een snellere en soepelere workflow.

Maar er zijn meerdere manieren waarop je een planning kunt maken. Zo is het mogelijk om een planning in een papieren agenda te zetten, op een whiteboard, een bullet planner of in jouw eigen mail-agenda. Maar de manier die tegenwoordig het meest voorkomt is een planning maken online. Een online planning kent zijn voor- maar ook zijn nadelen.

Voordelen van een planning maken online

Laten we positief beginnen, want een goed begin is het halve werk. Überhaupt een planning maken zorgt voor een betere workflow. Het creëert inzicht en duidelijkheid. Een planning maken online ondersteunt dit alleen maar. 

#1 Je hebt alles overzichtelijk bij elkaar

Stel je voor: je wil terugkijken in een planning voor een dienst van een jaar terug. Je moet hiervoor door rijen aan mappen doorspitten. Dit klinkt niet ideaal, en dat is het ook niet. Een voordeel van een planning maken online is dat je alles compact bij elkaar hebt.

#2 Snel zoeken in een online planning

Door alles zo op één platform bij elkaar te hebben is (terug) zoeken geen tijdrovende opdracht meer. Doormiddel van de zoekfunctie in het digitale planbord van Insezo zoek je snel en gemakkelijk met trefwoorden een digitale werkbon of opdracht op. Waarom dit handig is? Tijd is geld. Heel lang lopen zoeken naar die ene opdracht is niet optimaal. Met een planning maken online heb je hier geen last meer van.

#3 Eenvoudig een kloppende planning maken online

Een planning maken online zorgt voor strakkere planningen. Daarbij weet je zeker dat zowel de binnen- als de buitendienst de juiste planning in handen heeft. Dit omdat jij online inzicht hebt in elke planning wanneer je dit maar wil. De tijden van ‘maar ik had iets anders in mijn agenda staan’ zijn er niet meer. Ook een verkeerde levering door een slordig handschrift is voor jou niet meer van toepassing.

#4 Verhoog je klanttevredenheid door een online planning

Een ontevreden consument door een verkeerde dienst, levering of door de buitendienst die te laat komt opdagen. Dat wil je natuurlijk niet. Door een duidelijke planning te maken online is er geen verwarring meer over wat er moet gebeuren. Het resultaat? Een betere workflow. En dankzij een betere workflow creëer je meer tevreden klanten. Met tevreden klanten krijg je bijna automatisch extra klanten. Want uiteindelijk is de mond-op-mond reclame één van de meest efficiënte vormen van klantenwerving.

Nadelen van de planning maken online

Elk aspect heeft zo zijn voor- en nadelen. Omdat wij bij Insezo transparant en eerlijk zijn laten wij jou ook de nadelen weten van een planning maken online. 

#1 Geen internet? Geen online planning

Je wil als binnendienst kijken in de agenda van een monteur uit de buitendienst, maar het internet ligt eruit. Nu is er voor jou geen mogelijkheid meer om bij jouw planning of die van een collega te komen. Met een papieren agenda heb je altijd toegang tot jouw planning.

#2 Typen is motorisch minder goed te onthouden

Het is volgens een Noorse studie bewezen dat schrijven goed is om dingen beter te onthouden. Hier helpt een planning maken online dus niet bij. Wanneer je gebruik maakt van een papieren agenda zitten de afspraken al beter in je geheugen. Bij een online planning is de kans dat je steeds weer even terug moet zoeken groter.

De conclusie van Insezo

Gelukkig zitten er meer voordelen dan nadelen aan een planning maken online. Voor het overzicht staan hier onder elkaar de voordelen van een online planning tool.

-       Je hebt alles overzichtelijk bij elkaar;

-       Je kunt snel zoeken;

-       Je hebt een kloppende planning;

-       Je verhoogt de klanttevredenheid.

Heb je nog vragen over het online planning bord van Insezo? Of over een planning maken online? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of lees ook onze onderstaande blogs over plannen:


Terug