Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 26 April 2023

Het is cruciaal dat een werkplanning klopt. Als dit niet zo is, gaan er verkeerde of dubbele werkzaamheden uitgevoerd worden. Het resultaat? Een ontevreden eindklant en een slechte review. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Dat doe je door gebruik te maken van de planningssoftware.

Haal het maximale uit je workforce (en nog 2 andere redenen om voor planningssoftware te kiezen)

Planningssoftware is belangrijk voor meerdere redenen. Die redenen hebben we hier voor je uitgeschreven:

1.     Je kunt het maximale uit je workforce halen. Workforce houdt in: de mankracht die op dat moment aanwezig is. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een planningssoftware weet elke werknemer precies wat die moet doen. Met deze software voorkom je dus dat een medewerker niet weet wat hij moet doen en vervolgens een hele tijd niks staat te doen. Dat zou verloren tijd zijn die je veel beter aan andere werkzaamheden kunt besteden.

2.     Een andere reden is dat iedereen op de hoogte is. Zowel jij als de monteurs en de eindklant. De eindklant wordt namelijk op de hoogte gebracht wanneer dit nodig is. Zo weet de klant precies waar die aan toe is. Ook jouw monteurs krijgen een berichtje wanneer er een project verschoven of gecanceld is. Dan gaan ze niet voor niks op en neer.

3.     De planning is duidelijk en makkelijk te wijzigen. Zo heb je geen gekrabbel meer op papieren planningen waardoor er uiteindelijk niks meer te lezen is. Ook hoef je niet meer oneindig veel planningen uit te printen. En is ook beter voor het milieu. 

Hoe maak je een overzichtelijke planning?

Dankzij de planningssoftware maak je snel en gemakkelijk een overzichtelijke planning. Via het digitale planbord van Insezo is er geen chaos meer in jouw planning. Je haalt zelfs plezier uit het plannen van jouw binnen- en buitendienst! Gewoon omdat het zo simpel is. Door de planning die je nu nog op papier houdt, digitaal in het systeem te zetten maak je de meest overzichtelijke planning die je ooit hebt gezien. Vraag jij je dus of: hoe maak je een goede planning voor een project? Dat doe je met een planningssoftware. Zo heb je alles in één bestand bij de hand. Je hoeft niet meer aan te horen hoe de ene monteur kwart vóór drie in zijn agenda had staan en de andere monteur kwart óver drie. Door de planningssoftware heeft iedereen inzage in dezelfde gegevens en kunnen er geen miscommunicaties meer ontstaan. Dat scheelt ook weer heel wat discussies. 

Voor wie is de planningssoftware?

Je weet niet zeker of de planningssoftware wel voor jou of jouw bedrijf geschikt is. Dit horen wij bij Insezo. Maar we kunnen je meteen geruststellen, er is eigenlijk geen partij die geen gebruik kan maken van de planningssoftware. Denk hierbij aan de volgende diensten:

-       Gemeentes;

-       Bedrijven die services verlenen;

-       Projectbeheerders;

-       Wooncorporaties;

-       Wasserettes;

-       ICT’ers;

-       Horeca;

-       Groothandels;

-       Vervoerdiensten;

-       Zorginstanties.

En hiermee hebben we nog maar een klein gedeelte benoemd. Zelfs voor ZZP’ers geeft het vele voordelen. Wacht dus niet langer en gooi al die losse papieren weg. Maak gebruik van een planningssoftware.


Wordt jij net als InstallExtraBoilergigantkokendwatergigant en vele andere een van onze tevreden klanten? Probeer Insezo nu 14 dagen gratis!

Lees meer over hoe je goed kunt plannen

Meer lezen over hoe je het maximale uit je workforce kunt halen door goed te plannen? Lees in onze onderstaande blogs meer over: 


Terug