Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 13 May 2024

Waar vroeger iedereen zijn werkbonnen op papier had of bijhield in een bonnenboekje, wordt dit tegenwoordig allemaal digitaal geregeld. Naast de standaard digitale werkbonnen app heb je tegenwoordig ook de mobiele werkbon. Deze is zoals de naam al aangeeft, te behandelen vanaf de mobiel van de monteur. Een mobiele werkbon heeft vele voordelen ten opzichte van de ouderwetse pappieren werkbon. In deze blog gaan we kijken naar wat een mobiele werkbon precies inhoud en hoe het kan bijdragen aan de field service van je bedrijf.

 

Wat is een mobiele werkbon?

Een mobiele werkbon is een app of web-app voor op de telefoon van de monteur, waaruit de monteur het gehele werkbonnenproces kan managen. Nadat de binnendienst de werkbon heeft aangemaakt en ingepland in de digitale werkbonnen app wordt de werkbon automatisch naar de desbetreffende monteur verstuurt, waarna deze bij de monteur in de mobiele werkbon app zichtbaar wordt. Vanuit hier kan de monteur de gegevens van de opdracht en de klant vinden, de route starten naar de locatie, zijn agenda inzien en de werkzaamheden starten en afronden. Doordat de monteur dit allemaal vanuit 1 systeem kunt regelen, kan de monteur een stuk sneller en efficiënter te werk gaan.

 

Voor wie is de mobiele werkbon?

De  mobiele werkbon is voor zowel de binnen als de buitendienst van bedrijven. Echter heeft deze voor beide een andere functie. De binnendienst kan namelijk de werkbonnen aanmaken, doorzetten en inplannen vanuit de mobiele werkbon app, terwijl de buitendienst juist de ingeplande werkbonnen kan inzien, zijn agenda kan bekijken, de route kan starten naar de klant en de werkzaamheden kan starten en afronden vanuit de mobiele werkbon app. Er zijn dan ook aparte versies van de mobiele werkbon app voor de binnen en buitendienst, zodat de app perfect aansluit op de dienst. 

 

Hoe kom ik aan een mobiele werkbon?

De mobiele werkbon wordt vaak als onderdeel aangeboden van een werkbonnen app. Echter kan je nog een stuk meer met een werkbonnen app dan enkel mobiele werkbonnen aanmaken. Bekijk de pagina ‘’Werkbonnen app’’ om te zien wat je allemaal nog meer kan met een werkbonnen app. Ervaar zelf het gemak van mobiele werkbonnen enprobeer Insezo nu 14 dagen gratis!


Terug