Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Papieren werkbonnen: onhandig en geen inzicht in data

Of je nu actief bent als bedrijf met een servicedienst in de binnen- of buitendienst, je kent ze ongetwijfeld: werkbonnen. Dagelijks ben jij of je personeel in de weer met papieren en onhandige werkbonnen waar belangrijke informatie op staat. Raken werkbonnen om de haverklap kwijt en heb jij vervolgens geen inzicht in realtime data? Daar kun je niet op bouwen. En dat is nu juist zo belangrijk: je moet kunnen bouwen op de data van je werkbonnen, zodat je altijd inzicht hebt en beslissingen kunt maken op basis van deze data.

Gewerkte uren die niet duidelijk op een werkbon worden genoteerd, hoeveelheden van producten of materialen die onjuist zijn opgeschreven, waardoor bedragen niet meer kloppen: onhandig én het kost veel tijd om dit weer recht te trekken. Dat kan beter.

Onduidelijke werkbonnen hebben óók effect op de eindklant

Misschien denk je er niet zo snel aan, maar een onduidelijke werkbon (lees: geen digitale werkbon) heeft uiteindelijk ook effect op de klant waarvoor een dienst wordt uitgevoerd. Neem bijvoorbeeld een wasmachine die door een monteur van een witgoedfabrikant wordt geleverd en geïnstalleerd bij een klant. Het laatste wat je dan wil is verkeerde informatie op de werkbon, waardoor de eindklant vervolgens verkeerde of dubbele informatie via e-mail of sms krijgt.

Dit geldt uiteraard niet alleen voor de klant van de witgoedfabrikant, maar ook voor klanten van keukenzaken, fietsen en meer. Wil je dit voorkomen en de kans op goede klanttevredenheid verhogen? Maak dan kennis met onze digitale werkbon.

Digitale werkbon = fijne workflow en betere service

Die klanttevredenheid, een effectieve samenwerking tussen de binnen- en buitendienst en een fijne werkflow? Die creëer je door te werken met een digitale werkbon. In een veilige en besloten omgeving log je in en krijg je direct toegang tot de digitale werkbon van Insezo. Onduidelijke werkbonnen en fouten zijn verleden tijd met onze digitale werkbon software. Speciaal ontwikkeld om de communicatie tussen de binnen- en buitendienst te verbeteren.

Zijn alle werkzaamheden op locatie verricht en is – bijvoorbeeld – de wasmachine geleverd en geïnstalleerd door de buitendienstmedewerker? Even invullen in Insezo en het komt direct terecht in een digitaal archief. En die digitale werkbon? Die ontvangt de eindklant inclusief handtekening automatisch via de mail. Makkelijker kan het niet.

Alles wat je met een digitale werkbon kan doen:

  • Klantgegevens, productgegevens en datum invullen.
  • Aantal gewerkte uren invoeren.
  • Gebruikte materialen noteren.
  • Gegevens van de monteur invullen.
  • Relaties koppelen.
  • Een digitale handtekening invoeren.
  • Een Iframe op je website zetten.
  • Toegang krijgen tot API.
  • Altijd support via het ticketsysteem

En dit is nog niet alles, ook als je een uitgebreidere digitale werkbon wil zijn er verschillende opties. Benieuwd welke digitale werkbon bij jouw servicebedrijf past?

Check hier alle opties en prijzen. Ook handig: de software en data uit de digitale werkbonnen is ook te integreren met je boekhouding en andere software.

Digitale werkbon voor opdrachtgever, uitvoerder & leverancier

We hebben de digitale werkbon in het leven geroepen voor opdrachtgevers, maar ook voor uitvoerders, leveranciers én producenten. Waarom? Omdat al deze doelgroepen onderling baat hebben bij een goede samenwerking en duidelijke communicatie. Iedere monteur wordt gekoppeld aan een eigen omgeving en kan aan de slag met de digitale werkbon.

Een monteur die geen duidelijke digitale werkbon heeft waar hij gewerkte uren op kan invullen? Of een opdrachtgever die geen inzicht heeft in welke materialen er zijn gebruikt bij een klus? Onhandig. Of je nu opdrachtgever, uitvoerder, leverancier of producent bent: een digitale werkbon biedt uitkomst voor jou én je eindgebruiker. Bovendien ontvangt de klant na afhandeling per mail de werkbon inclusief handtekening.

Digitale werkbon voor verschillende bedrijven

Een fijne workflow tussen binnendienst, buitendienst, leveranciers en producenten: dat is wat je wil. De software van Insezo maakt het mogelijk om eenvoudig de digitale werkbon te implementeren bij je servicebedrijf. Vraag jij je af of de digitale werkbon ook te implementeren is in jouw bedrijf? Daar kunnen we je direct antwoord op geven: ja, waarschijnlijk wel. Elk bedrijf met een servicedienst en een buitendienst kan gebruik maken van Insezo’s digitale werkbon.

Deze bedrijven maken al gebruik van Insezo's digitale werkbon:

  • aircobedrijven
  • installatiebedrijven
  • witgoedfabrikanten
  • gemeenten
  • servicebedrijven
  • woningcorporaties
  • zonnepanelen aanbieders
  • aanbieders van elektrische fietsen
  • keukenzaken
  • aanbieders van haarden en kachels
  • projectbeheer
  • aanbieders van portocabins
  • bouwbedrijven

Digitale werkbon voor verschillende bedrijven

Leuk en aardig natuurlijk, zo’n onlineservice management platform voor je digitale werkbon, maar hoe ga je dit zelf implementeren? Geen zorgen, Insezo helpt je met het inrichten van het systeem. Kies je voor die fijne workflow met de digitale werkbon? Wij begeleiden je volledig als je met de software aan de slag gaat. Van begin tot eind. De digitale werkbon is volledig persoonlijk in te richten, zodat het voor jou werkt. Is het voor jouw servicebedrijf bijvoorbeeld van essentieel belang om storingscodes in te vullen en een digitale handtekening te kunnen zetten? Regelen we.

Wil je naast het gebruik van digitale werkbonnen je service nóg verder verbeteren? Kijk dan of een digitaal planbord of service management iets voor je is.

Word jij ook partner van Insezo?

Wil jij ook meer inzicht in data en ben je klaar met die onduidelijke papieren werkbonnen? Dan bieden we je graag een gratis proefperiode van 14 dagen aan om de digitale werkbon van Insezo uit te proberen. Bevalt het? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om partner te worden en de digitale werkbon volledig naar wens te maken. Hier maak je de servicedienst van je bedrijf ongetwijfeld blij mee: zij kunnen profiteren van een fijne workflow en vaarwel zeggen tegen die onhandige papieren werkbonnen.

Insezo is een onlineservice management platform dat software levert om communicatie tussen binnendienst, buitendienst, leveranciers en producenten vlekkeloos te laten verlopen. Uitstekende servicediensten, geen onduidelijkheden, inzicht in data en het allerbelangrijkst: tevreden eindklanten. Dat is waar Insezo voor zorgt. En dat allemaal vanuit één systeem.

Veelgestelde vragen.

Checklists bouwen

Op locatie legt de buitendienstmedewerker de werkzaamheden vast via een checklist op zijn mobiel of tablet. Je kunt verschillende checklists aanmaken, inrichten en optimaliseren. Dit doe je via 'Beheer' > 'Wizard builder'. Advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Rapportage maken

Jouw organisatie genereert dagelijks ontzettend veel klant-, product- en servicegegevens. Maak een gebruikersvriendelijk rapport dat is ontdaan van onnodige zaken, dit doe je via 'Archief en rapportage'. Maak een datum selectie en klik op 'Maak rapportage'. Vervolgens selecteer je alle data welke je wilt exporteren en klik je op 'Maak rapportage'. Maak je vaak eenzelfde rapportage? Maak dan een filter aan.

Hoe kan ik zoeken?

Via de zoekbalk, altijd bovenaan de pagina, kun je razendsnel navigeren naar opdrachten. Je kunt onder andere zoeken op naam, opdrachtnummer, postcode, plaats of referentienummer. Staat er een folder-icoon achter het ondernemer? Dan is de opdracht reeds afgehandeld en gearchiveerd. Je kunt geavanceerd zoeken door rechtsboven op het vergrootglas icoon te klikken 

Een label aanmaken

Creëer labels en toon deze bij opdrachten die moeten opvallen. Het label is zichtbaar voor iedere betrokken partij. Je kunt de labels beheren via het menu aan de linkerzijde 'Beheer' > 'Labels'. Vervolgens kun je, als je in een opdracht zit, een label aan de opdracht hangen via het menu aan de linkerzijde.

Kolommen aanpassen

Op een tal pagina's vind je een tabel met verschillende kolommen, deze kolommen kun je zelf inrichten. Dit doe je door, op de pagina, op de knop 'Kolommen aanpassen' te klikken. 

Afgehandelde opdrachten

Via het menu aan de linkerzijde 'Archief en rapportage' vind je alle afgehandelde opdrachten terug. In de opdracht vind je alle gegevens terug die op locatie zijn vastgelegd (verrichte werkzaamheden, foto's, verbruikt materiaal, enz.). Daarnaast vind je in de 'Communicatie' sectie alle correspondentie terug. Ook alle klant-, product- en servicegegevens blijven bestaan.

Bericht templates aanmaken

Door te werken met bericht templates kunnen medewerkers eenvoudig en snel templates opvragen via de communicatiemodule om deze vervolgens te versturen via een intern bericht, e-mail of SMS. De templates beheer je via 'Instellingen en financieel' > 'Communicatie'.

Gebruikersaccount aanmaken

Je kunt onbeperkt gebruikersaccounts aanmaken voor de binnendienst en voor je monteurs. Dit doe je via 'Gebruikersaccounts' in het menu aan de linkerzijde. Aan gebruikersaccounts voor de binnendienst kun je zelf een rol hangen, een admin of operator. Een admin heeft alle rechten, een operator kun je zelf rechten geven. Monteurs krijgen een eigen besloten gebruikersaccount en zien alleen de opdrachten die je hebt doorgezet naar de desbetreffende monteur.

Hoe maak ik een opdracht aan?

Het proces begint bij het aanmaken van een opdracht (alias; werkbon, melding, bon, ticket, order), dit doe je via het menu aan de linkerzijde 'Opdracht aanmaken'. Vul het formulier in en klik op 'Aanmaken', vervolgens wordt de opdracht aangemaakt en kun je aan de slag. 

Correspondeer met iedere betrokken partij

Iedere opdracht heeft een eigen communicatie-sectie. Zo kun je opmerkingen plaatsen en jouw collega's, de monteur, opdrachtgever, servicepartner of de eindklant een bericht sturen. Je kunt ook bijlage toevoegen. De correspondentie blijft altijd bestaan!

Ontvangt mijn klant statusupdates? (SMS en mail)

Op bepaalde momenten in het proces wordt er automatisch een SMS- en/of e-mailbericht verzonden. Dit kun je zelf instellen via 'Instellingen en financieel' > 'Communicatie'. Zodra je het bericht leeg laat, wordt er niets verzonden. In de opdracht kun je onder de sectie 'Communicatie' terugvinden wanneer welk SMS- en/of e-mailbericht verzonden is. 

Wil jij ook efficiënter werken met Insezo?

Neem dan vrijblijvend contact op met Renzo en hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

image