Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 7 June 2023

Wat is service software precies?

We nemen je kort mee in wat service software precies is. Alles over (onze) service software lees je hier.

Service software is ontwikkeld voor servicebedrijven, fabrikanten, gemeenten, importeurs, etc. die met een binnen- en buitendienst werken. De software zorgt ervoor dat de workflow tussen deze twee wordt verbeterd, maar ook dat de eindklant een uitstekende service ervaart.

De service software van Insezo

Met Insezo’s service software heb je 24/7 grip op de status van een dienst, sta je altijd in contact met degene die betrokken zijn bij de servicedienst die je levert en kun je snel communiceren met je eindklant. Handig, toch?

De voordelen van service software

Zoals je wellicht al tussen de regels door hebt kunnen lezen, kent service software meerdere voordelen. Voor het gemak zetten we de handigste voordelen en functies van dit type software voor je op een rij:

·       Een eigen omgeving waar je 24/7 in kunt loggen.

·       Mogelijkheid om de software te personaliseren en features toe te voegen die jij handig vindt.

·       Je eindklanten ervaren een uitstekende service.

·       Bereikbaar voor zowel de binnen- als de buitendienst.

·       Servicemedewerkers kunnen snel filteren met de zoekfunctie, waardoor ze klanten direct met hulpvragen kunnen helpen.

·       Je eindklanten ontvangen een e-mail of sms wanneer zij een servicemelding hebben ingediend en worden zo op de hoogte gehouden.

·       Alle afspraken en handelingen staan in één systeem.

·       De mogelijkheid om eenvoudig digitale werkbonnen te maken in de werkbon app

·       De status van meldingen, bestellingen, handelingen en hulpvragen zijn altijd up-to-date.

·       Te integreren met boekhoudsystemen en andere software, zodat je de werkflow binnen je servicebedrijf nóg verder kunt verbeteren.

·       Je kunt planningen maken met het digitale planbord van Insezo.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Benieuwd naar welke voordelen onze service software nog meer met zich meebrengt? Schroom niet om contact op te nemen.

De nadelen van service software

Naast de vele voordelen kent service software ook een aantal nadelen, daar zijn we eerlijk over. Daarom zetten we de nadelen ook voor je op een rij:

·       Kosten: Service software kan duur zijn, vooral als het gaat om grote bedrijven die meerdere technici en klanten hebben. Houd daarom rekening met de kosten van de software, de implementatie, het onderhoud en de training van je personeel.

·       Complexiteit: Daarnaast kan service software complex zijn en kan het even duren voor je personeel ermee vertrouwd is. Trainingen kunnen tijdrovend en duur zijn.

·       Afhankelijk van technologie: Service software vereist vaak internettoegang en hardware als computers, tablets of smartphones. Dit betekent dat je afhankelijk wordt van technologie en dat er storingen of uitval kunnen optreden die de serviceactiviteiten kunnen beïnvloeden. Maar welk bedrijf is tegenwoordig nu niet meer afhankelijk van technologie?

·       Integratie met andere systemen: Het kan (of moet soms) geïntegreerd worden met andere systemen, bijvoorbeeld boekhoudsoftware, CRM-software of ERP-software. Dit kan een technische uitdaging zijn en vereist mogelijk extra IT-ondersteuning en configuratie. Gelukkig helpen we je bij Insezo graag met deze klus.


Wordt jij net als InstallExtraBoilergigantkokendwatergigant en vele andere een van onze tevreden klanten? Probeer Insezo nu 14 dagen gratis!


Terug