Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 17 June 2024

Werkbonnen, werkorders, opdrachten, servicetickets en klusorders zijn allemaal verschillende termen die gebruikt worden in verschillende branches. Ondanks dat er vele verschillende termen voor zijn, komt het allemaal op hetzelfde neer: een opsomming van de gepresteerde uren en verbruikte materialen. Maar welke term gebruik je in welke branche? Hier is een lijst met alle termen en in welke branche deze gebruikt worden:

 1. Werkorder- Gebruikt in de auto-industrie, reparatie- en onderhoudsbranche.
 2. Werkbon- Gebruikt in de bouwsector, reparatie-en onderhoudsbranche, service industrie, technische sector, facilitaire sector, logistiek en transport, productie industrie en de dienstverlenende sector.
 3. Opdrachtbon- Vaak gebruikt in de bouwsector en installatiebedrijven.
 4. Servicebon- Voornamelijk gebruikt in de service-industrie, zoals HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning), sanitair, en elektriciteit.
 5. Reparatiebon- Wordt gebruikt in de reparatie- en onderhoudsbranche voor het vastleggen van reparaties.
 6. Onderhoudsbon- Gebruikt voor het plannen en registreren van onderhoudswerkzaamheden, vooral in de facilitaire sector.
 7. Taakbon- Kan worden gebruikt in verschillende sectoren voor het toewijzen van specifieke taken aan werknemers.
 8. Technische bon- Wordt vaak gebruikt in de technische sector voor het documenteren van technische werkzaamheden.
 9. Projectbon- Gebruikt in projectgerichte branches zoals bouw, om specifieke taken binnen een project vast te leggen.
 10. Dienstbon- Wordt gebruikt in de dienstverlenende sector om de geleverde diensten te registreren.
 11. Inspectiebon- Wordt gebruikt in inspectie- en controle-industrieën om inspectieresultaten vast te leggen en eventuele acties te plannen.
 12. Productiebon- Wordt gebruikt in productieomgevingen om de productiestappen en -kosten bij te houden.
 13. Urenbon- Wordt gebruikt om gewerkte uren bij te houden, vooral in sectoren zoals uitzendbureaus of tijdelijke arbeidskrachten.
 14. Aanvraagbon- Wordt gebruikt om aanvragen voor werkzaamheden te registreren en te plannen.
 15. Inventarisbon- Wordt gebruikt in de logistieke en magazijnsector om inventarisbewegingen te documenteren, inclusief reparaties en onderhoud.
 16.  Dispatchbon - Wordt gebruikt in transport- en logistieke bedrijven om zendingen en leveringen te organiseren en documenteren.

Voor alle termen dezelfde oplossing

Ongeacht welke term je gebruikt blijft de oplossing hetzelfde: Insezo. Met Insezo maak jij razendsnel je digitale werkbon, werkorder of servicebon aan. Meld je hier aan voor je 14 daagse gratis proefperiode en ervaar zelf het gemak van Insezo.


Terug