Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 26 April 2023

Digitale werkbon: waarom het zo handig is

Wij kunnen eigenlijk geen redenen bedenken waarom een digitale werkbon niet handig is. Het geeft je inzicht in al je werkzaamheden en lopende opdrachten. Je kunt al die losse papiertjes niet meer kwijtraken, het brengt rust onder de monteurs. En zo zijn er nog wel meer redenen. We hebben op een rijtje gezet waarom de digitale werkbon nou zo praktisch is, voor het gemak en de efficiëntie.

-       Je raakt nooit meer werkbonnen kwijt;

-       Je houdt de klant tevreden;

-       Je werkbonnen worden digitaal opgeslagen;

-       Je hebt als binnendienst altijd de juiste informatie voor je. 

Werkbon kwijt? Niet met de digitale werkbon

Je zoekt naar die ene specifieke werkbon. Een klant belt met een vraag over de installatie van die ketel, maar jij kan als binnendienst de werkbon die daarbij hoort nergens meer vinden. Maar waar ligt hij nou? Heb je hem überhaupt nog wel? Wat als je hem per ongeluk weggegooid hebt? Klinkt dit herkenbaar?

Deze stress hoef je niet meer te hebben. Wanneer je gebruik maakt van digitale werkbon software. Dankzij digitale werkbonnen kan je ze nooit meer verliezen, want ze staan heel handig in een online in een archief. Zeg maar dag tegen werkbonnen die rondvliegen en zweten van de stress omdat je het allemaal niet kunt vinden.

Inefficiëntie vanaf het begin heeft effect op de eindklant

Een inefficiënte administratie is niet alleen voor jezelf vervelend, de klant merkt het ook. En hoe. Een van de belangrijkste redenen om gebruik te maken van een digitale werkbon is dat je alle klantgegevens hiermee bij de hand hebt. Daarbij heeft de eindklant inzicht op de data die hij nodig heeft. Als werkbonnen alsmaar kwijtraken en gegevens dubbel doorgegeven worden of niet te vinden zijn heeft dit effect op de eindklant. En dit willen we natuurlijk voorkomen. Doordat je de digitale werkbon niet kwijt kunt raken, ontvangen de monteurs geen dubbele, foutieve of onduidelijke informatie. Dit soort fouten kunnen uiteindelijk heel veel effect hebben op de eindklant.

Direct digitaal in het archief dankzij de digitale werkbon

Alle werkbonnen handmatig doorvoeren in een excel bestand. Het is een werkwijze, maar niet de meest praktische. Bij Insezo weten wij dat de werkwijze met een werkbon veel makkelijker kan. En dat gunnen wij iedereen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de digitale werkbon wordt hij direct digitaal in het archief opgeslagen. Geen stress dus om de gedachte: ‘ik heb alles afgesloten maar is de werkbon wel opgeslagen?’ Aangezien dit automatisch gebeurt betekent dat weer één zorg minder voor jou. Meer lezen over hoe zelf een digitale werkbon kunt maken? Lees dan onze blog 'zelf digitale werkbon maken'. 

De juiste informatie met de digitale werkbon

We vinden het allemaal wat lastig om toe te geven, want we doen zo ons best. Maar door handmatig werkbonnen te verwerken ontstaan er hier en daar nog wel eens fouten. Fouten die uiteindelijk veel invloed hebben op de binnendienst, jouw monteurs maar dus ook op je eindklant. Wat als wij jou kunnen vertellen dat dit niet meer hoeft te gebeuren? Met de digitale werkbon heb je altijd inzicht in de júiste informatie. En ook nog eens snel. Bekijk een voorbeeld werkbon om te zien wat je kunt verwachten. 

Efficiënt willen werken maar niet kiezen voor de digitale werkbon

Wil je dus efficiënt werken? Dan zal ons antwoord toch echt zijn: ‘maak gebruik van de digitale werkbon.’ Het brengt je veel en je hoeft zelf een stuk minder te doen. Deze tool is gewoon héél erg handig. Dankzij deze handige tool creëer je een fijne werksfeer voor iedereen en een goede workflow. Waardoor er beter en efficiënter gewerkt kan worden door alle partijen. Je kunt de digitale werkbon gratis uitproberen voor wel 14 dagen. Probeer de demo hier uit.

Meer dan alleen de digitale werkbon

De digitale werkbon is een belangrijk onderdeel van onze service software. Benieuwd wat onze software nog meer te bieden heeft? Lees ook meer over ons digitaal planbord of bekijk alle functionaliteiten van onze software. 

Vragen over hoe onze software jou nog meer kan helpen efficiënter te werken? Neem dan contact op. Onze specialisten helpen je graag verder!


Terug