Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gepubliceerd op: 16 May 2024

Ongeacht of het wel of niet de fout is van het bedrijf, je voelt je als servicemanager verantwoordelijk en betrokken. En jouw manager verwacht daarnaast dat jij als servicemanager alsmaar vriendelijk blijft richting de klant. Herkenbaar? Wellicht voel jij dan ook weleens dat je binnen de organisatie onder grote druk komt te staan. Daarom 5 tips die het werk van een servicemanager makkelijker maken in 2024.

1. Wees positief en moedig mensen aan

Er is geen enkele servicemanager die succes heeft behaald met negativiteit. Laat werknemers altijd inzien hoe ze op een positieve manier complexe situaties kunnen oplopen en moedig de werknemers in ieder geval aan om voor de beste oplossing te gaan. Je kan ze er zelfs voor belonen. Je kan bijvoorbeeld een bonus uitreiken per succesvol afgeronde opdracht, of er een onderlinge competitie van maken onder je werknemers. Jouw positiviteit als servicemanager kan wonderen doen en het serviceproces aanzienlijk verbeteren. Het is dan ook niet voor niets dat positiviteit op de werkvloer een zogenoemd ‘’hot topic’’ is in 2024. Naast dat het simpelweg fijner werken is voor alle betrokkenen partijen, werk je namelijk ook een stuk sneller en efficiënter in een positieve werksfeer.

2. Wees helder in de bereikbaarheid van de klantenservice

Communicatie is key voor een goede servicemanager in 2024. Zorg er altijd voor dat het overal bekend is waar klanten terecht kunnen met vragen en problemen. En ook binnen welk tijdsbestek. Niks is vervelender als klanten een voicemail krijgen met de mededeling om het de dag erna weer te proberen. Maak bijvoorbeeld een automatisch opgesteld emailbericht waarin je de tijd vermeld waarin je streeft om te reageren, of vermeld dit bij je contactformulier op je website. Ook kan het helpen om bij elke afdeling een korte beschrijving te zetten zodat klanten snel kunnen zien bij welke afdeling ze terecht moeten met hun vragen. Dit maakt het proces niet alleen voor de klanten makkelijker, maar ook voor de werknemers.

3. Maak gebruik van een manier om de klanttevredenheid te meten

Anno 2024 heb je veel verschillende data om de klanttevredenheid te meten. Customer Effort Score (CES) is er één van. De CES geeft inzicht in de inspanning die een klant moet doen om iets voor elkaar te krijgen, zoals bijvoorbeeld in contact komen met de klantenservice. Door de inspanning te verlagen van de klant verhoogt de loyaliteit ook evenredig. Insezo biedt veel verschillende statistieken aan, zodat je de klanttevredenheid kan meten en als servicemanager op basis van data verbeteringsplannen kunt opstellen.

4. Gebruik social media in jouw voordeel

Je kunt er anno 2024 niet meer omheen: sociale media. We zien social media vaak als ‘fun’ platform, maar het kan ook goed dienen om het gesprek met klanten aan te gaan en inzichten op te doen waar jouw klant tegenaan loopt. Probeer ook hier in oplossingen te denken en gebruik je social media in jouw voordeel. Reageer bijvoorbeeld op comments van klanten onder je posts of berichten waarin je bedrijf is getagd en maak ludieke posts om goodwill te creëren bij je klanten.

5. Haal voordeel uit servicemanager platforms

Het is niet alleen belangrijk dat een klant weet waar hij aan toe is, maar ook het personeel. Daarom is het belangrijk dat je als servicemanager het overzicht hebt van de diensten. Stel je hebt een monteur in dienst en na afloop van een reparatie heeft de klant nog een vraag, dan is het toch fijn als je in een oogopslag kan zien wat er precies gebeurd is. Bewaar hierom altijd je afgeronde werkbonnen en orden deze goed zodat je ze snel kunt terugvinden.

Makkelijker en efficiënter werken met Insezo

Hoe implementeer je al deze veranderingen op een eenvoudige manier? Door voor Insezo te kiezen! Insezo is de all-in-one servicesoftware die servicemanagers helpt met het verbeteren van het gehele serviceproces binnen je bedrijf. Zo kun je automatisch opgestelde sms en emailberichten sturen naar de klanten, je klanttevredenheid meten met de uitgebreide statistieken module, werkbonnen aanmaken en eenvoudig terugvinden in het digitale archief, de monteursroute optimaliseren en nog veel meer! Ervaar zelf het gemak van Insezo en probeer nu onze 14 dagen trial gratis uit.


Terug